NEZAPAMĆEN SKANDAL! Vjeroučitelj optužen za zlostavljanje učenica: Iživljavao se nad njima dok su čitale molitve!

Protiv njega je podnijeta tužba kojom se traži kazna zatvora do 135 godina, piše portal Son dakika.

Nakon što su učenice petog razreda škole u ​​Adani, E. K. (12), E. B. (11), F. B. I. (11), F. N. K. (11), Z. E. (11) i B. K. (11) ispričale svojim porodicama da ih je vjeroučitelj Dž. Dž. se.sualno zlostavljao u učionici dok su čitale molitve, četiri od šest porodica je otišlo u tužilaštvo i podnijelo krivičnu prijavu.

Dž. Dž, kako se navodi, 11. maja je uhapšen, a nakon što je istraga završena, protiv njega je podignuta optužnica za krivično djelo “se.sualno zlostavljanje žrtava mlađih od 12 godina”, prenosi Tanjug.

Tužilac višeg krivičnog suda u Adani tražio je da se za svaku djevojčicu koju je napao osudi na 22 godine i 6 mjeseci zatvora – tako da bi osumnjičeni mogao da bude osuđen do ukupno 135 godina zatvora.

Djevojčice su u centru za maloljetnike ispričale da im je nastavnik dodirivao intimne dijelove tijela dok su čitale molitvu, da ih je grlio, a jedna od djevojčica navela je da je nastavnik svojim tijelom udarao o njeno, nekada brzo, a nekada polako, a da nije znala zašto.

Optuženi nastavnik je rekao da je tokom časova učenice koji su se loše ponašale upozoravao nježnim dodirivanjem po ramenu i da nijednu učenicu nije posebno izdvajao i dirao. Tvrdeći da njegovi kontakti sa učenicama definitivno nisu bili u se.sualne svrhe, Dž. Dž. je izjavio da ne zna zašto su one svjedočile na ovaj način i da ne prihvata optužbe protiv njega.

Izvor vijesti: haber.ba