Nikolaidis: BiH neće biti dio “srpskog sveta”, Bošnjaci su još 90-ih godina odbili nestati u planu Beograda i Zapada

Ugledni književnik i novinar, rođeni Sarajlija Andrej Nikolaidis koji od 1992. godine živi u Ulcinju smatra kako će se Bosna i Hercegovina za razliku od Crne Gore izvući iz paklenog plana Beograda o “srpskom svetu”.
– I devedesetih godina BiH se izvukla. Niko nije vjerovao da će Bošnjaci formirati tako snažnu vojsku.

Bez obzira na to što je aktuelna bosanska “Trojka” svaštočinska, Kvinta (SAD, Njemačka, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Italija, op. p.) je i u BiH instalirala vlast koja im odgovara, čak i oni pružaju otpor, čak ni oni nisu spremni da učine baš sve što se od njih traži.

Devedesetih su Bošnjaci u BiH odbili da nestanu, odbili da dozvole rastakanje BiH, a to su ozbilni argumenti koji govore u prilog opstanka te države. Za razliku od njih, Crna Gora se predala – kazao je Nikolaidis za podgoričku Pobjedu.

Zanimljivo, u stvaranju “srpskog sveta” Rusija nije imala ulogu. Taj koncept nije nastao intervencijom Rusije, nego uz podršku Kvinte. Prije svih SAD-a. To što srpski nacionalizam nije pobijedio devedesetih godina nije zasluga Zapada, nego srpskog javašluka i slabosti.

Zapad je i srpskom nacionalizmu u BiH u početku dao zeleno svjetlo i određeno vrijeme da završi posao, što Beograd nije završio. Na kraju, Zapad je bio prinuđen da ih spašava od Armije RBiH, koja bi, da nije bilo Amerikanaca, zauzela i Banju Luku.

Izvor vijesti: saff.ba