Nikšić: I danas sanjam BiH u kojoj ćemo imati svoje bh. bratstvo i jedinstvo

Činjenica je, naveo je Nikšić, da je Jugoslavija na čelu sa Titom većini nas pružila dosta dobroga i nosimo lijepe uspomene. Naravno, poštujem i one koji ne nose takva sjećanja, zapisao je.

Učili su nas bratstvu i jedinstvu, ljudskost je bila važnija od nacije, svi smo podjednako radili za dobrobit društva i države, međusobno smo se poštovali, a još su nas više poštivali i sanjali da budu kao mi oni koji su danas daleko ispred nas.

Možda nisam realan, ali ja i danas sanjam Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo imati svoje bosanskohercegovačko bratstvo i jedinstvo. Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo svi biti ponosni pripadnici svako svoga naroda, ali u isto vrijeme ponosni Bosanci i Hercegovci.

Moj drug danas udaje kćerku i slavimo početak jednog novog zajedničkog života. A danas se navršavaju i 44 godine od kada je otišao čovjek koji je obilježio jednu epohu. Zato na ovaj način želim odati počast i spomen Josipu Brozu Titu, predsjedniku, državniku, vrhovnom komandantu”, naveo je Nermin Nikšić u postu na Facebooku, prenosi n1

Izvor vijesti: haber.ba