Nova knjiga bihaćkog pisca Damira Mašića

U vremenu kad je sve manje čitalačke publike i čitanja knjiga na našim prostorima, naš bihaćki pisac Damir Mašić nezaustavljivo piše i izdaje nove knjige koje su dobro prihvaćene i imaju odlične recenzije. Njegova četrnaesta knjiga nosi naziv „Bolom se plaća dobrota“. Pitali smo Damira da nam kaže nešto više o novoj knjizi.
„Bolom se plaća dobrota“ je knjiga koja je dugo očekivana i za koju je od samog najavljivanja vladao veliki interes. I ovo je novela kao i sve prethodne moje knjige, a koja govori o ocu koji sa svoje četvero djece prolazi kroz razna iskušenja i probleme dok djecu pokušava izvesti na pravi put. Jedna teška i emotivna knjiga koja za cilj ima vratiti nadu svima koji su pokleknuli pred teškim životnim iskušenjima.

Također u knjizi se mogu naći i mnogobrojni savjeti, priče o pravom prijateljstvu i dobrim komšijama. Ono što nas u praksi i vjera uči, da budemo dobri ljudi, dobre komšije i supružnici. Tokom godine očekuje me mnogo promocija, nakon Bihaća, Velike Kladuše, Bugojna, Bosanske Krupe, Sarajeva, Banovića, Bužima, na red će doći i ostali bh gradovi, kao što su: Zenica, Gračanica, Tuzla i Travnik.
Ovo sve ne bi bilo moguće bez podrške našeg gradonačelnika Elvedina Sedića kao i Daria Jurića, Edina Moranjkića, Fikre Bosnića, te nacionalne i univerzitetske biblioteke BIH, ova knjiga ne bi vidjela brzo svjetlo dana.
Zato se njima srdačno zahvaljujem, jer su prepoznali mene kao nekog ko ima u cilju obogatiti našu kulturu, u knjigama sačuvati naše običaje i dati doznanja da je knjiga i dalje vrijedno blago. Ko želi da naruči ovu knjigu, može da me kontaktira na stranicu Damir Mašić ili na facebook profil. Također, knjiga je dostupna za sve zemlje EU i svijeta.
Hvala još jednom mom velikom prijatelju Fikri Bosniću koji prati moj rad i daje ogromnu podršku mom radu.
Rekao je za naš portal najaktivniji BiH pisac Damir Mašić.