Novi stravični detalji nakon smrti u zatvoru u Srbiji: Zvjerski je mučen, bio pritvoren zbog petarde

Kako se navodi u presudi Prekršajnog suda u Mladenovcu u koju je Blic imao uvid, on je osuđen na kaznu od 30.000 dinara 15. decembra prošle godine koju je bio dužan da isplati u roku od 15 dana. U suprotnom, kako se navodi u presudi, novčana kazna se zamjenjuje zatvorskom.

Prema spisima, okrivljenom je stavljen na teret da je 31. decembra 2020. godine, oko 13 sati sa terase stana zapalio a zatim bacio petardu izazivajuću detonaciju jakog intenziteta. Usljed jake detonacije uplašili su se i roditelji bebe i sama beba koji su se nalazili u šetnji, što govori o povećanom stepenu odgovornosti okrivljenog koju je sud neopravdano umanjio, navodi se u presudi. Na kraju kazna mu je bila mjesec dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira.

Silovan i pretučen

Kako se nezvanično saznaje, Brajkovićeva smrt je, kako se sumnja, posljedica silovanja drškom od metle, usljed kog je došlo do povreda unutrašnjih organa. Trojica osumnjičenih zatvorenika saslušana su prethodnih dana, a istražuju se tvrdnje da su cimeri ubijenog mučili i silovali drškom od metle. Nakon tragičnog događaja, smijenjen je upravnik ovog zatvora,a šta je u svom saopštenju navela Uprava za izvršenje krivičnih sankcija. Prema riječima izvora Kurira, Stanimir je u Mladenovcu živio sam.

“Bio je penzioner, miran čovjek, nije pravio probleme komšijama. Sinovi su mu u inostranstvu. Jako smo se potresli zbog onoga što mu se dogodilo”, kaže jedan od poznanika pokojnog Stanimira.

Dijelio ćeliju s trojicom mladića koji se sumnjiče za teško ubistvo i mučenje

Kako je Kurir pisao, za jezivo psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje penzionera tokom kog je ubijen, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Srećka S. (20), Saše S. (21) i Dalibora P. (21) i njima je poslije saslušanja određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Iz tužilaštva je potvrđeno da su trojica osumnjičenih dijelila ćeliju sa ubijenim Stanimirom Brajkovićem.

“Prema naredbi o sprovodjenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog S.B. Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, S.B. svakodnevno prihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene”, saopšteno je danas iz tužilaštva.

Tukli ga svakodnevno

Kako se dodaje, nesrećnog čovjeka svakodnevno su šamarali, tukli nogama i rukama u glavu i tijelo.

“Jednom prilikom ga je Dalibor P., kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša S. ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi”, saopšteni su detalji jezive torture koju je preživljavao nesrećni starac u zatvorskoj ćeliji.

Kako se navodi, zbog teških povreda koje je imao, samo dan prije nego što je preminuo starac je odveden na ljekarski pregled. Međutim, najvjerovatnije iz straha nije prijavio zlostavljanje koje je trpio dvadesetak dana.

“Iste večeri, kada je vraćen u ćeliju, osumnjičeni su ga odveli u kupatilo i polivali ga hladnom vodom. Sutradan se njegovo stanje znatno pogoršalo usled povreda koje je imao, imao je poremećaj disanja i cirkulacije zbog preloma rebara i grudne kosti, kao i zbog gubitka krvi i usled komplikacija zbog povreda on je preminuo”, otkriveno je u kakvim je mukama nesrećni čovjek preminuo. prenosi n1

Izvor vijesti: haber.ba