OGLASIO SE BRAT KRISTIJANA KOJI JE NESTAO KAD GA JE ZAJEDNO SA PRIJATELJICAMA ODNIJELA BUJICA: Nada porodice blijedi…

Italijanske vlasti i dalje tragaju za mladićem Kristijanom Kasijanom Molnarom (25) koji je nestao zajedno sa Patrisijom i Bjankom kada ih je odnijela bujica kod Udina u Italiji. Nažalost, dvije djevojke su se utopile i pronađene su, a za momkom se i dalje traga i kako kaže njegov brat “svi se nadaju da je živ”.

Spasioci, zajedno sa roniocima, još uvijek pretražuju područje a kako se navodi danas je na redu obližnji potok.

Mladićev brat Radu očajnički traži odgovore, a kako kaže gradonačelnik Mesađero, trenutno je kao “besan lav u kavezu, šeta gore-dole, izmučen”.

Gradonačelnik je istakao da su uloženi svi napori da se pronađe 25-godišnji mladić, a da se svi, na čelu sa porodicom momka, nadaju da će ga vidjeti “živog i zdravog”.

“Članovi Kristijanove porodice još uvek ne očajavaju što ga nema, oni izražavaju svoje puno povjerenje u istragu koju je otvorilo Javno tužilaštvo u Udinama. Uvereni su da će se utvrditi šta se desilo i da će Kristijan biti pronađen”, rekao je advokat Gaetano Lagi.

“Brat Petru Radu, koji prati pomno pretrage ronioca, ne želi da se slike njihove porodice objavljuju i traži saosjećanje u ovoj teškoj situaciji”, dodao je advokat i kaže da se saosjeća sa porodicom u njihovom velikom bolu.

On je istakao da nada porodice blijedi, ali ne kao što se do sada očekivalo i da ne očajavaju. Brat je voljan da sarađuje sa svima.

Podsjetimo, do tragedije je došlo prošlog petka oko 14 sati. Nesretna družina se navodno slikala pored reke Nadiža, kada je nivo vode odjednom počeo da raste.

Kada im je voda došla do članaka i koljena, oni su se zagrlili i čekali pomoć, nadajući se da će se tako izboriti sa jačinom rijeke. Nažalost, spasioci nisu uspjeli da ih izvuku, dvije djevojke su se utopile, a muškarac se još uvijek vodi kao nestao, piše espreso.

Izvor vijesti: haber.ba