Pjevala mu je, a on je plakao na prozoru: Preminuo je Valentino Družinec

Mladi fudbaler iz Zagorja, Valentino Družinec (16), čije su suze na prozoru dječjeg odjela Onkologije u KBC Zagreb u videu dok njegova prijateljica Elma Tomić (17), koja se i sama liječila na tom odjelu, pjeva ispod prozora dirnule cijelu Hrvatsku, preminuo je u srijedu.

Valentino se gotovo godinu i pol liječio od akutne limfocitne leukemije.

Čitatelji “24sata” upoznali su njegovu priču još 2018. godine, kad se nakon bezazlenih simptoma suočio sa teškom dijagnozom, a lani na Badnjak na kratko je došao kući, da proslavi Božić s porodicom i podijelio svoje veselje.

Iako je u aprilu prošle godine nakon završetka liječenja pušten iz bolnice, Valentino se u septembru morao vratiti jer se bolest vratila. Tako je u te dane bio na Onkologiji, pa su ga Elma i njihov zajednički prijatelj Eduard odlučili razveseliti pjesmom.

Video u kojem Valentino najprije plače na prozoru, a onda se svi zajedno grle i pjevaju, nakon što su pjevačima dozvolili ulazak na Odjel dirnuo je brojna srca i izazvao bezbroj komentara punih nade.

Na sam Badnjak, Valentino je na kratko stigao kući, da bi proslavio Božić okružen najmilijima.

Predivna porodica Družinec, mama Martina, tata Ivica i Valentinova sestra Lorena, kojima su se tada pridružili i djed i bake, bili su sretni jer je novi lijek koji je prije toga primio pokazao dobre rezultate i dao nadu u to da će se mladić izboriti s bolešću.

Bolest je bila u remisiji, a krajem februara Valentino je prošao i transplantaciju koštane srži, no bolest je u konačnici bila jača.

Iako je bio svjestan toga da se bori s teškom bolešću, nije se predavao i već je ‘izračunao’ koliko će mu vremena trebati za oporavak, prije nego se ponovo vrati treninzima nogometa. Ostao je vedar i pozitivan i cijelo se vrijeme šalio.

– Volim se šaliti i smijati bez obzira na to koliko je teško, pa sam takav i u bolnici, rekao nam je tada, odgovarajući na tvrdnju sestara s odjela Onkologije da im svojim veseljem razvedri svaki dan. Tako je bilo i u kratkom porodičnom druženju na Božić, s kojega su se članovi porodice javili fotografijom.

To dvoje mladih ljudi svima su nam pokazali koliko je važno imati nekog u teškim životnim situacijama i koliko puno značI to da ne zaboravljamo jedni na druge u teškim trenucima.

DIRLJIVI VIDEO:

Izvor vijesti: haber.ba