PoMAK: Svi su obećavali stabilizaciju 2016-te, Šuhret ju je sproveo, VRIJEME JE za razvoj i nove investicije 

Skoro svi kandidati za gradonačelnika, iz opozicije i pozicije, svoju su kampanju zasnovali na minimiziranju i nipodaštavanju svega što je urađeno u mandatu Šuhreta Fazlića. To rade bez minimuma političke kulture da se prizna ono što je urađeno ili je u toku, a kritikuje ono što nije.

 

 

 

2016. godine svi su govorili da je Bihać na rubu bankrota, da je prezadužen, da je urgentno potrebno početi vraćati kredite i druga dugovanja, te da je urgentno provesti stabilizaciju Budžeta. Šuhret Fazlić je to i učinio. Samo kredita je veaćeno preko 10 milion KM koje su u u amanet ostavili prethodni gradonačelnici.

 

 

 

Oni koji javnosti pokušavaju nametnoti spin da se u mandatu Šuhreta Fazlića ništa nije radilo, dobro znaju da to nije tačno, jer su i sami kroz Budžet Grada predlagali projekte u mjesnim zajednicama, za koje je izdvajano 2 miliona KM godišnje u prosjeku.

 

 

 

Isto tako znaju za asfaltiranje gradskih ulica nakon tzv. kfw projekta od 1,6 miliona KM, rekonstrukciju kompletne javne rasvjete na području grada od 2 miliona KM, rekonstrukciju i dogradnja dvorane Luke od 2,5 miliona KM, projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) od 600 hiljada KM, izgradnju puta Kamenica – Vrkašić od 380 hiljada KM, učešće grada u izgradnji nove zgrade Doma zdravlja Bihać od 500 hiljada KM, za prvu fazu “Smaragdnog puta” od  500 hiljada KM itd.

 

 

 

Budućem gradonačelniku, Elvedinu Sediću, biće mnogo lakše obavljati funkciju gradonačelnika sad kada je Grad prodisao i kada je spreman za novi razvojni i investicioni zamak. Zahvaljujući domaćinskom odnosu spram javim sredstvima, Grad Bihać će u naredne dvije godine biti u mogucnosti 10 miliona KM, odnosno 60 miliona u narednih 6 godina uloziti u investicije. Gradjani moraju biti oprezni kome će 05.  februara to dati u ruke. Ne smijemo dozvoliti ponovnu privatizaciju budžeta!

 

 

 

U programu Elvedina Sedića tretirane su sve oblasti iz nadležnosti grada ali poseban naglasak dat je naglasak na stvaranje boljih uslova za privredu i nove investicije, te ulaganja u turističku i sportsku infrastrukturu, kao i podršku mladima, osobama treće životne dobi i socijalnim kategorijama. To je ono što ćemo u narednih 6 godina zajedno sprovesti!