PORODICA SVE VRIJEME MISLILA DA JE MRTAV: Čovek koji je nestao prije 30 godina nađen živ i zdrav, ispostavilo se da ga je KOMŠIJA OTEO I ZAROBIO

Muškarac koji je nestao kada je imao samo 17 godina, spasen je iz podruma komšijske kuće gotovo 30 godina kasnije. Vjeruje se da ga je komšija prije 28 godina oteo i tu zatočio!

Žrtva Omar Bin Orman nestao je u gradu Dželfa u Alžiru prije 27 godina, a njegova porodica je na kraju vjerovala da je umro tokom građanskog rata u toj zemlji na sjeveru Afrike.

Snimak kada je Omar izvučen živ iz podruma nakon što je policija izvršila raciju u objektu u blizini njegove stare porodične kuće sada je postao viralan. Zvaničnici su saopštili da su uhapsili 61-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je Omara držao zatočenog.

– Obavještavamo javnost da je 12. maja, oko 20 časova, pronađen Omar B. (45), i to u domu svog komšije B. A. (61) – navode iz tužilaštva.

Za B. A. koji je uhapšen navode da radi u državnoj službi i da je živio sam.

– Omarova majka je umrla dok je on bio zatočen, a da nije znala šta se dogodilo sa njenim sinom. Nije znala da je sve vrijeme, praktično, bio pored nje – rekao je komšija uhapšenog B. A. i Omarove porodice.

Alžirski mediji objavili su snimak trenutka kada je otkriven Omar, sav zarastao u bradu. On je bio u rupi prekrivenoj balama sijena, na farmi ovaca.

– Javno tužilaštvo je 12. maja 2024. preko regionalnog odeljenja Nacionalne žandarmerije u El Džadidu, primilo prijavu od anonimne da se Omar bin Omran, koji je nestao pre skoro 30 godina, nalazi se u kući jednog od svojih komšija, tačnije u štali gde su ovce – naveli su nadležni.

Mediji pišu da je osumnjičeni za otmicu i držanje Omara pokušao da pobegne sa imanja, ali da su ga policajci uhvatili i stavili mu lisice na ruke.

Inače, postoje indicije da je Omar bio obavješten da mu je majka umrla 2013. godine.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Izvor vijesti: haber.ba