POSTOJI NADA ZA BOLJE SUTRA

Nekolicina Bišćana shvatili su važnost svake nevino ubijene žrtve na cjelokupnom teritoriju Bosne i Hercegovine. U njihovu čast odlučili su da organizaju nešto novo u Gradu Bihaću. Odlučili su se da po prvi put održe performans u čast ubijene djece.

Na Dan rijeke Une odlučili su se za djecu Prijedora koji ih je preko stotinu svirepo ubijeno na početku agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Ono što može radovati građane naše domovine jeste to da je današnji događaj okupio mnoge mlade iz raznih političkih opcija, ali i onih koji su u potpunosti apolitični.

Međutim, svi su identičnog stava kada su u pitanju ovakvi događaji. Na poziv Fikreta Bosnića, odazvao se predsjednik MZ Pokoj, gospodin Amir Korčić u svojstvu dotične mjesne zajednice. Također, grupa mladih politički opredijeljenih ljudi odlučila je suorganizirati današnji performans. Gradska organizacija Asocijacije mladih SDA Bihać, na čelu s predsjednikom Nesimovićem učestvovala je u pripremanju i prikupljanju plišanih igračaka koji su se tijekom dana dijelili sugrađanima.

Osim, predstavnika AM SDA Bihać svoje učešće uzeli su i mladi članovi NiP-a, na čelu s gospodinom Medanovićem. Na performansu u svojstvu građana prisustvovali su određeni političari iz različitih zakonodavnih i izvršnih organa sa različitih nivoa vlasti.
U narednom periodu pokrenut će se inicijativa za izgradnju spomenika ubijene djece Prijedora, ali i održavanje različitih manifestacija koji su od krucijalne važnosti za opstojnost i prosperitet jedne, jedine domovine Bosne i Hercegovine.
Uskvijesti.ba Fikret Bosnić