Protekle sedmice u BiH uhapšeno 10 osoba za kojima je bila raspisana potraga

Tokom protekle sedmice na graničnim prijelazima u BiH lišeno je slobode ukupno 10 osoba. Za dvojicu uhapšenih, potjernice je raspisao Interpol.

 

 

Prošle sedmice, službenici Granične policije BiH lišili su slobode ukupno 10 osoba za kojima je bila raspisana potraga.

 

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Brčko, lišili su slobode M.Z. (1976.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu zbog krivičnog djela “krivotvorenje isprave”.

 

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 17. juna 2022., na letu iz Dortmunda, lišili su slobode M.H. (1988.) jer je ustanovljeno da ga potražuju Općinski sud u Gradačcu i Općinski sud u Travniku zbog krivičnih djela “teška krađa”. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

 

Istoga dana, službenici ove jedinice su na letu iz Pariza lišili slobode Ž.K. (1978.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zbog krivičnih djela “zloupotreba službenog položaja” i “krivotvorenje ili uništenje službene isprave”. Državljanin Republike Srbije je predat službenicima Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo.

 

Istog dana na letu za Hurgadu, lišena je slobode A.V. (1989.) jer je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Bh. državljanka je predata službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 17.juna 2022. na letu iz Beča, lišili su slobode A.B. (1982.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

 

Prošlog petka na Međunarodnom aerodromu Tuzla, na letu iz Memingena, pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, lišili su slobode S.H. (1978.). Utvrđeno je da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela “porezna utaja – prevara”.

 

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 17. juna 2022., lišili su slobode dvije osobe na osnovu raspisanih potraga. Na prijelazu Vardište na ulasku u BiH lišen je slobode I.M. (1993.) jer je utvrđeno da je za njim Interpol Beč raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga.

 

Na prijelazu Uvac na izlasku iz naše zemlje lišen je slobode D.P. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

 

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, prošle sednice lišili su slobode M.G. (1993.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Konjicu zbog krivičnog djela “krađa”. Državljanin R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

 

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača lišili su slobode D.B. (1981.). Provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnog djela “komercijalna prevara”. Državljanin Republike Srbije je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.