Roditelji u strahu: Učenik osnovne škole u Hrvatskoj sastavio popis za odstrel, priložio i sliku oružja

Učenik jedne zagrebačke osnovne škole je sastavio popis svojih kolega za odstrel i te prijetnje potkrijepio fotografijom s oružjem, javlja RTL Danas.

Sa svime je upoznato i Ministarstvo obrazovanja, a zabrinuti roditelji smatraju da direktor škole nije na vrijeme reagirao te će o svemu tome večeras govoriti na sjednici Vijeća roditelja. prenosi Avaz

– Da stvar bude još gora – prvi popis je zgužvao, napravio je i novi na kojem je bilo ime razrednice. Roditelji su u strahu, djeca – što ako taj dječak izađe, dođe u školu? Ne dobivamo nikakav odgovor – rekla je za RTL Danas majka jednog učenika.

Značaj prevencije naglasila je i viša savjetnica za socijalne pedagoge i preventivne programe na nacionalnoj razini Alma Rovis Brandić, iz Agencije za znanost i obrazovanje.

– Dolazimo i u stručno pedagoški nadzor škole gdje se traže propusti i izriču mjere. Surađujemo ozbiljno s ministarstvo i prosvjetnom inspekciju. Naglasila bi značaj prevencije, a prevencija je djelovanje prije nego se rizik ostvari i u tom području najčešće pronađemo propuste – rekla je.

Izvor vijesti: haber.ba