Šemsudin Dedić resetovao bihaćku SDA

Jučerašnjim predstavljanjem kandidata za Gradonačelnika gospodina Rusmira Muse u javnosti je zavladala tišina, dakle tišina je zavladala sa saznanjem da taj kvalitet malo koji grad ima u Bosni i Hercegovini.
Koliko Musi znači ovaj grad govori i činjenica da se odrekao obilaska kompletne Evrope i gledanja iz svečanih loža sa raznim legendama košarke. Mogao je uživati u igrama Džanana Muse koji je ujedno najbolji igrač starog kontinenta. Njegova nesebičnost i ljubav prema gradu je bila jača i sve je to ostavio i došao da vrati grad na mjesto koje mu pripada. Odlučio je pokriti šuplju dvoranu, da vidi šta je s aerodromom, da vidi imali šta od bazena. Pošto je ovoj vlasti samo jedan i glavni projekat Gelenderi i Winter Park što je smiješno za turistički grad. Također, imali su još poteza micanje zastave Palestine.
Kakvu je ulogu u svemu uradio prvi čovjek SDA Bihaća govori i činjenica da je doveo čovjeka koji je mogao birati doslovno grad u kojem želi da bude kandidat i pobjednik.
Drugi potez koji je uradio Šemsudin Dedić je i činjenica da je 70% liste promijenio, otvorio je stranku 24 sata za građanje i napokon imamo SDA onakvu kakvu je ljudi žele, odnosno onakvu kakva je i kreirana 1990. godine. Ono što do sad možemo u kratkom rezimeu primijetiti jeste iskustvo visoke politike Šemsudina Dedića koje će zaživjeti u našem gradu.