Norwitz je mjesec dana konzumirao 24 jaja dnevno. Jeo ih je na sve načine – pržena, kuhana, kao kajganu ili omlet.
“Jaja su prilično svestrana namirnica, tako da je njihova priprema na različite načine bila prilično ugodan eksperiment. Nije bilo tako teško”, rekao je.
Prva dva tjedna izbjegavao je ugljikohidrate, a naredna dva tjedna konzumirao ih je.
“Očekivao sam da se moja razina kolesterola neće promijeniti samo dodavanjem jaja – i to se doista dogodilo”, dodao je Norwitz.
Kad je dodao ugljikohidrate, njegova razina kolesterola pala je zbog metaboličke promjene nakon što se prilagodio prehrani s niskim udjelom ugljikohidrata. Ključna stvar koju je naučio iz ovog eksperimenta jest da ne postoji “najbolja” prehrana, prenosi N1.
“Kada procjenjujete što je dobra prehrana za osobu, morate uzeti u obzir njezino osnovno metaboličko zdravlje, kao i njezine ciljeve”, pojasnio je za Fox News Digital.
Norwitz je rekao da planira još mnogo eksperimenata kako bi potaknuo svijest i znanje o tome kako hrana utječe na tjelesne funkcije i cjelokupno zdravlje.
Izvor vijesti: haber.ba