“Tata, hajde da sačekamo mamu…” Aleksandra PREMINULA na ljetovanju, tijelo pronašao sin (5) – Reakcija njene djece LOMI srce na dijelove

Poslije godinu dana napornog rada, Aleksandra se u maju nagradila dugo očekivanim ljetovanjem na koje je povela petogodišnjeg sina, a onda je preminula u hotelskoj sobi samo dan prije povratka kući. Da tragedija bude veća, našao ju je nesretni mališan.

Aleksandra je radila u banci i bila je majka dvoje djece – petogodišnjeg sina i šesnaestogodišnje kćerke. Nije bila zvanično udata, ali je živjela sa ocem djece. Ustajala je u pet ujutru i radila do kasno uveče, a ponekad je morala da pribjegne uslugama dadilje.

U maju je organizovala godišnji odmor, koji je pao na njen rođendan. Odlučila je da tople dane provede u inostranstvu – u Alanji, i radovala se prilici da se opusti. Aleksandrina kćerka ove godine završava deveti razred i polagala je ispite u maju, stoga je s njom otišao samo njen petogodišnji sin.

Iz Turske se nikada nije vratila

– Imala je tradiciju da rođendan provede na toplom mjestu, pored mora. Prošle godine je takođe letjela u Egipat na odmor, takođe sama, jer joj je muž radio. A godinu dana prije toga zajedno išli su da posjete roditelje njenog muža – otkrila je Aleksandrina bliska prijateljica Ana Aleksejeva za ruske medije.

Po dolasku, odmor je “tekao kao sat”. Aleksandra je sa sinom otišla da se opusti uz bazen, na kupanje i sunčanje.

Dan prije nego što je trebalo da se vrate u Rusiju, 25. maja, ponovo su otišli ​​na bazen, sunčali se i otišli ​​u svoju sobu da drijemaju. Poslije nekog vremena dječak se probudio i počeo da budi majku. Ali ona se nije pomerila.

– Našao je odrasle i rekao: “Ne mogu da probudim mamu, ona se ne budi” – rekla je Ana.

Osoblje hotela posumnjalo je da nešto nije u redu. Počeli su da kucaju na vrata. Kada su shvatili da im niko neće otvoriti, odlučili su da ih otvore sami. Otkrili su užasnu scenu u sobi.

– Oko 21 sat je utvrđeno da je Aleksandra mrtva. Njen sin je upitao osoblje: “Šta nije u redu s mojom majkom?” Rekli su mu da je sve u redu da bi mu odvukli pažnju – rekla je Ana.

Rođaci su saznali šta se dogodilo bliže ponoći. Odmah su pripremljene karte za dječakovog oca kako bi on dijete odveo kući.

“Stalo je srce moje voljene drugarice”

Dužnost da prenese vijesti o Aleksandrinom tragičnom kraju, na sebe je preuzela njena bliska prijateljica Ana Aleksejeva i njena objava na društvenim mrežama čita se sa knedlom u grlu.

– Prijatelji, danas imam tužne vijesti. Juče sam saznala za tragičnu vijest, da je 25. maja stalo dobro i veselo srce moje veoma bliske i voljene drugarice Aleksandre. Družile smo se od škole… Sašulja je sa sinom Damirom odletjela u Tursku na odmor i trebalo je da se vrati 26. maja, ali se 25. maja nije probudila, otkazalo joj je srce. Apelujem na sve zainteresovane da mi pomognu u organizaciji njene sahrane – napisala je Ana tada na mrežama.

Potom je otkrila još jedan potresni detalj.

– Njeni roditelji su stari i ovo im je drugo dijete koje su izgubili… Sada rješavamo pitanje vraćanja Damira kući i transporta Sašulje. A ja sam kao njena prijateljica dužna da organizujem sahranu… Ni ja ne vjerujem šta se desilo, pričale smo dan ranije i moja Sašulja mi je rekla da se odlično odmorila. Čekala sam je da dođe da proslavimo njen rođendan u restoranu…ali avaj – napisala je Ana i uputila sve zainteresovane na koji način mogu da pomognu.

O uzroku Aleksandrine smrti nije bilo zvaničnih izvještaja, a porodica je kasnije saopštila da Tepljakova nije zloupotrebljavala alkohol i da je bolovala od dijabetesa tipa 1.

– Koji je to stres za dječaka koji nije mogao da probudi majku. Ako imate dijabetes tipa 1, onda vam šećer pada ili, naprotiv, raste. Možda nije stigla da sebi da insulin – rekao je jedan izvor upoznat sa opakom bolešću.

“Tata, hajde da sačekamo mamu”

Dječaku nisu objasnili šta se dogodilo njegovoj majci. Mislio je da je otišla daleko da mu donese poklon. Najstarija kćerka nije mogla da vjeruje da Aleksandre više nema.

– Sinu je rečeno da je majka otišla po iznenađenje. On je rekao: “Čekam svoju majku.” Kada je otac došao po njega, pitao ga je: “O, tata, kako si završio ovdje u Turskoj? Hajde da se ne vraćamo, sačekajmo mamu.” Najstarija kćerka, naravno, sve loše podnosi. Ona ne vjeruje šta se dogodilo. Djeca će ostati sa ocem, nema sumnje u to – kaže Ana.

Aleksandrino tijelo prevezeno je u Rusiju skoro nedjelju dana nakon tragedije, a ona je 7. juna sahranjena u svojoj domovini – u regionu Arhangelsk.

Izvor: Srbija Danas/Republika

Izvor vijesti: haber.ba