Trebinje: Maloljetnik uhapšen zbog sumnje da je pripremao teroristički čin

Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje, istakao je na konferenciji za novinare, da su policijski službenici došli do operativnih saznanja da jedna ili više osoba priprema teroristički akt na jednu srednju školu sa područja grada Trebinje.

“O saznanjima je odmah obaviješteno posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežih oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku. Istražne radnje koje su provedene dovele su nas do lica iz Bileće, maloljetnog lica koje je osumnjičeno da je počinilo navedeno krivično djelo. Juče je navedeno lice lišeno slobode u 19 časova, odnosno sinoć”, kazao je Laketa dodajući da je maloljetnik predat tužilaštvu.

Kako je istakao, prilikom pretresa stana i prostorija pronađeni su svi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u izvršenju navedenog krivičnog djela.

Neki mediji su naveli da je navodno je putem društvenih mreža prijetio pokoljem.

Laketa je dodao da stanje bezbjednosti nije bilo dovedeno u opasnost.

“Nije bilo realne opasnosti, ali koristim priliku da pozovem roditelje i da skrenem pažnju da vode računa o pristupu na društvene mreže maloljetne djece naročito prilikom ustupanja računara ili bilo koje vrste telefona i da prilikom korištenja korisničkih naloga moraju voditi računa o navedenom”, istakao je Laketa, pišu vijesti.

Izvor vijesti: haber.ba