Tri respiratora stižu u KB “Dr.Irfan Ljubijankić” Bihać

U ovim teškim trenucima, u vrijeme krize pandemije Korona virusa, u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” stižu tri nova respiratora koja su pribavljena u Austriji, u Beču.

Velika zahvala gospodinu Halilu Bajramoviću koji je vlastitim sredstvima u vrijednosti od cca. 37.500 KM osigurao nabavku jednog od tri spomenuta respiratora s pratećom opremom.

Gospodinu Bajramoviću su se priključila i dva gradska vijećnika, Dinko Bećirspahić i Sanel Havić Žile, koji su donirali svoju mjesečnu naknadu od Gradskog vijeća za pomoć pri nabavci drugog respiratora, a njima se također pridružila i kantonalna zastupnica Skupštini Unsko-sanskog kantona, Ilda Alibegović.

Krajina se, po ko zna koji put, susreće sa teškim izazovom. Teško je ovo stanje za Krajišnike, za Bosnu i Hercegovinu i njene građane.Ne gledajući na to ko je koje nacije i na koji se način ko obraća jednom Bogu, ovo je trenutak kad se osjeća obaveza svakom od nas koji jesmo u mogućnosti da se odazovemo na poziv za pomoć, jer je ovo je prilika gdje pomažući općem cilju, zapravo, u jednom trenu preokreta sudbine, pomažete sami sebi i svojoj porodici.Planirao sam ovu donaciju izvesti i ispoštovati u tišini i anonimno, kao i mnoge do sada, ali sam na zahtjev mojih prijatelja i kolega pristao da to bude ovako javno.Jedna od kolegica me uvjerila da je ovo način da svojim primjerom podstaknem još privrednika ili još neko fizičko lice, koje ima značajna sredstva i mogućnost da postupi slično.Pozivam sve privrednike i fizička lica u našoj zemlji i u inostranstvu da se uključe i pomognu bez prevelikog mudrovanja ili osvrtanja na prošlost.Gledajmo od ovog trena u budućnost, iskoristimo ove teške trenutke kako bismo se zbližili i ojačali.

Halil Bajramović

 

Apel važi za sve, pomozite našim bolnicama i domovima zdravlja, kako bi oni mogli pomoći vama i vašoj porodici. Surađujte sa civilnom zaštitom i jačajmo istu, jačajmo bolnice, domove zdravlja, policiju i ostale institucije radi nas samih. Vjerujemo da će se mnogi odazvati, naravno, srazmjerno sa njihovim ekonomskim mogućnostima i sa njihovim standardom .Ova pandemija nam je pokazala i dokazala da je ulaganje u naše zdravstvo i medicinu jedini put našeg sigurnog opstanka.

Konkretno, tri respiratora “Philips V60+ intesivrespirator”, kao što je prikazano na fotografiji, sa dodatnom opremom i uputstvima za korištenje, pronađena su u Beču.

Jedan od ova tri je plaćen, imate u prilogu fotografiju uplatnice. Pomozite Kantonalnoj bolnici da uplati i preostala dva.

Ali ne stanimo tu, solidarišimo se da našu Bolnicu osiguramo sa što više potrebnih respiratora i ostale opreme.

 

The post Tri respiratora stižu u KB “Dr.Irfan Ljubijankić” Bihać appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba