Vremenska prognoza za naredne dane

U drugom dijelu dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

U nedjelju uglavnom prije podne slaba kiša ili slab lokalni pljusak. U drugom dijelu dana postepeno smanjenje oblačnosti. Zapad i sjeverozapad Bosne bez padavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje. U poslijepodnevnim satima se očekuju slabiji lokalni pljuskovi. Više padavina tokom noći na utorak. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C,piše Slobodnabosna

Izvor vijesti: haber.ba