Vučić: Iznad Valjeva letio balon ili špijunski dron, sljedeći ćemo srušiti

Vučić koji je ujedno i vrhovni komandant Vojske Srbije obilazi jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici.

Tokom obilaska, Vučić rekao je da bi drugi put trebalo srušiti letjelice koje se nađu u srbijanskom vazdušnom prostoru i djelovati na njih protivvazdušnim oklopnim oružjem.

“Ono juče je bio balon ili veliki špijunski dron? Brzo je napustio prostor. Sledeći put po tome će PVO dejstvovati i srušiti, pa da utvrdimo čije je”, rekao je Vučić.

Juče je iznad Valjeva otkrivena nepoznata letjelica zbog čega je bio podignut dežurni par lovačkih aviona “mig 29”.

Na pitanje da li će sa francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, sa kojim uskoro treba da se sastane, razgovarati o nabavci borbenih aviona “rafal”, rekao da će između ostalog i o tome biti riječi, ali da to, neće biti najvažnija tema.

“Mi ćemo svakako ići u nabavku, ukoliko budemo mogli da nabavimo ‘rafale’, nabavit ćemo, ako ne budemo nabavili ‘rafale’, nabavit ćemo negdje nešto drugo. Ali mi moramo da vodimo računa o jednoj stvari, a to je odnos u regionu… Mi moramo da budemo kao jedina vojna neutralna zemlja značajno jači, da bismo tu svoju neutralnost i svoju slobodu mogli da sačuvamo”, rekao je Vučić.

U obilasku aerodroma u Batajnici su i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i predsjednica Narodne skupštine Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali i predsjednik RS Milorad Dodik,prenose Vijesti

Tom prilikom predstavlja se više tipova letjelica Ratnog vazduhoplovstva kao što su teretni avion C-95, helkikopteri H-145 i Mi-17, kao i avioni “lasta” i G-4, prenosi RTS.

Izvor vijesti: haber.ba