Vučić ogorčen ispadanjem Srbije: Problem je gubiti od Slovenije, igrač s 5.000 eura nam daje gol

Srbija je završila posljednja u grupi u kojoj nije uspjela ostvariti pobjedu. Iz grupe su dalje prošli Engleska, Danska i Slovenija, dok se Srbija uprkos velikim očekivanjima oprostila u prvoj fazi od kontinentalnog takmičenja.

Nakon što je predsjednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić “okrivila hrvatski avion” za ispadanje, predsjednik Vučić se iz Brisela oglasio i prokomentarisao učešće komšija na Euru, prenosi Telegraf.

“Ja sam saglasan da je debakl. Jeste sport, jeste sport, sve je sport, samo smo mi mnogo para dali za taj sport i mnogo uložili. Ljudi u Srbiji zaslužuju bolje rezultate. Nije problem da izgubite od Engleske koja je loša, nije problem da izgubite od Njemačke, Španije, koga hoćete, ali je problem kada izgubite od Slovenije koja tri puta manje košta nego tim Srbije, kada igrač koji prima platu 5.000 eura u Celju daje golove, zato što nema ko da ga isprati”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije dodaje da se ne radi o “banana državi” te da ona ulaže mnogo u sport, iako rezultat nije stigao. Okrivio je i čelnike Fudbalskog saveza Srbije.

“Tu ima bezbroj problema. I šta, mi smo sad sretni, zadovoljni, nikom ništa… Neću da se bavim time i nismo ‘banana’ zemlja gdje se sve rješava za jedan dan i preko noći, emocionalnim reakcijama, ali sam sasvim siguran da kako u rukometu, tako i u nogometu, posebno zbog činjenice da mnogo novca ulažemo u infrastrukturu, pa i u plate funkcionera Fudbalskog saveza, iako će vam oni reći da oni to dobijaju od UEFA-e. Pustite te gluposti i prazne priče selektora i ostalih. Ulažemo ogroman novac i građani Srbije su zaslužili bolji rezultat”, rekao je Aleksandar Vučić.

Izvor vijesti: haber.ba