Dječak sjekirom ubio majku, prethodno napravio listu za odstrijel: Otkriveni svi detalji svirepog zločina

Dječak, koji je sa 14 godina ubio svoju majku sjekirom nedaleko od Segedina, a nakon što je napravio listu za odstrijel, osuđen je na 11 godina zatvora.

Sada su konačno otkriveni svi detalji svirepog zločina, koji je dogodio prije dvije godine i koji je duboko potresao Mađarsku i region.

Mislio da ga majka zanemaruje
Tokom suđenje je otkriveno da je na dječakovoj listi za odstrijel majka bila na prvom mjestu, te da je tinejdžer planirao zločin.

Naime, majka dječaka se 19. avgusta 2022. godine sa novim partnerom odselila iz Ormosbanija u Fulopijakab nedaleko od Segedina. Na taj potez su se odlučili jer su oboje tamo pronašli posao. Kako u tom trenutku nije mogla da povede dječaka, zamolila je prijateljicu u koju ima povjerenja i koja je dijete poznavala da brine o dječaku neko vrijeme.

Poslije nekoliko sedmica majka je u novom gradu kod nadležnih organa podnijela zahtjev da njen novi partner usvoji njenog sina. Dječaku se nije svidjela ova odluka, jer je vjerovao da ga majka zbog novog partnera zanemaruje.

U sedmicama prije ubistva pričao je o “odstrijelu” i napravio je listu ljudi koje želi da likvidira.

Naime, dječak je u septembru iste godine završio kod pedagoga nakon što je učestvovao u školskoj tučnjavi i tada je, prema navodima, rekao da će se “obračunati sa svima koji su ga povrijedili”, ali je rekao i da stalno razmišlja kako da “pobije nevine ljude”.

Pred drugovima iz razreda je često znao govoriti da je “njegova misija da ubija”, a često je u školi crtao krv, prizore bola, smrti i ubistva. Upravo je te jeseni napravio i listu za odstrijel.

Nakon svega, majka je odlučila da 8. novembra povuče zahtjev za usvajanje, i sina je uzela kod sebe.

Izdahnula na licu mjesta
Oko mjesec kasnije, tačnije 12. septembra, dječak je s majkom napustio kuću i zajedno su krenuli biciklom. Dječak je već tada donio odluku da neće otići u školu, već da će se vratiti kući da sačeka majku i ubije je. Oni su se rastali u centru sela, a on je okolnim putem otišao natrag kući.

Kada je stigao do dvorišta nije ostavio bicikl na uobičajenom mjestu, već ga je sakrio iza kuće, zajedno sa školskim rancem i jaknom. Potom je uzeo sjekiru i sakrio se u ćošku sobe i mirno čekao majku da se vrati kući.

Poslije izvjesnog vremena dječakova majka se vratila kući, a kada je ušla u sobu u kojoj se krio, mučki ju je napao sa leđa. Prvo ju je udario oštricom po glavi, a onda ju je dotukao tupom stranom sjekire. Od povreda je izdahnula na licu mjesta.

Dječak je potom njeno tijelo podigao na krevet i prekrio, iz torbe je uzeo novac, bankovne kartice i mobilni telefon. Zatim je uklonio tragove zločina i napustio kuću.

Tijelo je pronašao njen partner. Dječak je uhapšen iste večeri, nešto prije ponoći u mjestu udaljenom oko 300 kilometara od kuće,piše Avaz

Na saslušanju je dječak priznao da je ubio majku, ali je negirao da je planirao zločin.

Osim za ubistvo, dječak je osuđen i za pljačku i zloupotrebu finansijskih sredstava.

Nije poznato gdje će tinejdžer služiti kaznu.

Izvor vijesti: haber.ba