Glavni epidemiolog USK stvara nepotrebnu paniku ili iznosi činjenice: “Preko 218 hiljada stanovnika u USK će biti u prilici da se zarazi koronavirusom”

U Bihaću je danas održana konferencija za novinare Kriznog štaba USK za praćenje koronavirusa. Učešće u konferenciji uzeli su premijer Kantona Mustafa Ružnić, ministrica zdravstva Nermina Ćemalović, načelnica epidemiologije USK Zerina Mulabdić i direktor Kantonalne bolnice Hajrudin Havić.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

Načelnica epidemiologije Unsko-sanskog kantona Zerina Mulabdić, istakla je kako će većina stanovništva biti u prilici da se zarazi koronavirusom:No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

– Činjenica je da će 80% stanovništva biti u kontaktu s koronavirusom kao asimptomatski nosioci ili osobe sa blagim, odnosno težim simptomima, a to znači da ćemo gotovo svi biti u prilici da budemo pozitivni na koronavirus, kazala je Mulabdić.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

Ako uzmemo u obzir da Unsko-sanski kanton, prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, ima preko 273 hiljade stanovnika,  to znači da će preko 218 hiljada stanovnika USK biti u prilici da se zarazi koronavirusom.

Podsjećamo da je na području USK  zaraženo 10 osoba, od toga 8 u Bihaću i po jedno u Cazinu i Velikoj Kladuši.

 

The post Glavni epidemiolog USK stvara nepotrebnu paniku ili iznosi činjenice: “Preko 218 hiljada stanovnika u USK će biti u prilici da se zarazi koronavirusom” appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba