SAOPŠTENJE KN SN POVODOM JUČERAŠNJE UTAKMICE

KN SN, kao organizovana navijačka skupina NK Jedinstvo, danas je povukla potez kojim želi poručiti da nam se gadi aktuelno stanje u NK Jedinstvo.

Trpili smo:

loše igre
poraze u nizu
lošu organizaciju kluba
urušavanje imidža kluba itd.
Sve to, i još mnogo toga, pokazuje da ovako više ne ide.

Sramotno je da nam danas Zvijezda, koja je došla s juniorima, očita još jednu nogometnu lekciju o borbi i zalaganju za dres i grb.

Zvijezdina djeca su jutros sjela u autobus i poslana kao pilići na klanje na daleki put od 300 kilometara do Bihaća, nadajući se da se neće osramotiti. A oni su svoju zasluženu šansu itekako iskoristili, ponizivši nas na našem stadionu.

Razlog napuštanja utakmice leži u činjenici: ako je Zvijezda došla s djecom, zašto naši momci redovno griju klupu?

Hoće li ovo biti još jedna uništena generacija radi nekih koje niko neće?

Dokle će se uskraćivati prilika našoj djeci? Jer ako danas nisu dobili priliku protiv juniora Zvijezde i nekoliko prvotimaca, očigledno je da će do 30. kola biti čvrsto privezani za klupu.

Danas se ništa ne bi desilo da je njih pet, koliko ih je bilo na klupi, dobilo šansu. Čak i da su izgubili 0:5, bili bi ispraćeni jakom pjesmom i podrškom. Ali, nažalost, procijenjeno je da naši momci ni u utakmici protiv svojih vršnjaka iz Gradačca nisu dovoljno kvalitetni da nastupe.

Mi želimo juniorsku Premijer ligu i uporno govorimo da nam je to glavni cilj kluba. A danas, kada djeca treba da ponosno nose dres prvog tima, to im nije dopušteno zbog nekih koje niko neće.

I zapamtite, naša borba za Jedinstvo neće stati. Mi ćemo biti glas koji će se jasno i glasno boriti protiv onoga što u Jedinstvu ne valja, a to je ono što smo danas imali priliku vidjeti. Jer vama je, većini vas, Jedinstvo prolazna stanica, a nama baš i nije. Mnogi od nas su danas otišli s posla, izašli iz škole da bi vam pružili podršku, a očito je da vi našu podršku ovim načinom ne zaslužujete.

ZA NAS JE NEBITNO JESI LI DOBIO ILI IZGUBIO!

SVI U LUKAVAC!!!