Namirisala bolest koja je izjedala njenog sina – Tinejdžer bio na ivici FATALNOG STANJA, a onda ga je majka spasila sigurne smrti

Viktorija Hare, majka koja tvrdi da može da „nanjuši bolesti“ spasila je život svom sinu, nakon što je primetila aromu potencijalno fatalne bolesti.

Viktorija Hare (41) kaže da je oduvek imala sposobnost da oseti kada su njena deca ozbiljno bolesna preko mirisa. Žena tvrdi da može da oseti miris u ketona koji se emituje kroz dah i znoj.

Miris ketona u dahu može biti znak brojnih stanja, uključujući po život opasne komplikacije dijabetesa poznate kao dijabetička ketoacidoza, ketogena dijeta i otkazivanje jetre. „Dah u vidu kruške“ takođe može biti karakteristika dijabetesa tipa 1 , autoimunog poremećaja koji pogađa oko 400.000 ljudi u Velikoj Britaniji i znači da telo nije u stanju da pravilno obradi šećer.

Zahvaljujući svojoj sposobnosti, Viktorija je rekla da se zabrinula da bi njen 15-godišnji sin Hari mogao biti dijabetičar. Međutim, ova majka troje dece, nije mogla da zakaže pregled kod lekara opšte prakse kako bi potvrdila svoje sumnje – pa je koristila uređaj za merenje nivoa šećera u krvi, koji je bio “visok do neba”.

Viktorija, koja radi kao učiteljica joge, odvezla je Harija u gradsku bolnicu, gde su lekari rekli da je blizu dijabetičke ketoacidoze – ozbiljne komplikacije dijabetesa koja može biti fatalna. Viktorija je neizmerno zahvalna što je njena supermoć pomogla da spasi život njenog sina – i poziva druge da budu uporni sa lekarima kada su zabrinuti za svoje zdravlje.

-Mogla sam da osjetim ovaj miris acetona na njemu, bio je kao sredstvo za skidanje laka za nokte. I znala sam taj miris. Kada je moj drugi sin bio veoma loše i nije mogao da jede nekoliko dana, i on je dobio ketone. Tada tijelo sagorijeva sopstvenu mast i to ima specifičan miris – rekla je Viktorija, piše Srbija danas.

Izvor vijesti: haber.ba