Slučaj “Robot” u Bihaću: Objekat se neće zatvoriti, radnici poslani u samoizolaciju

Jučer se na društvenim mrežama brzinom munje proširila informacija o radnici pozitivnoj na koronavirus.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

Na redovnoj konferenciji Kantonalnog štaba Civilne zaštite, održanoj danas u Bihaću, direktorica Mulabdić iznijela je detaljnije informacije.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

– U Bihaću je otvoren novi klaster. Radi se o radniku “Robota” koji je dobio simptome 27. marta, te shodno tome možemo zaključiti da su uposlenici deset dana bili izloženi potencijalnoj zarazi. Zavod za javno zdravstvo USK je dobio rezultate testa u subotu i odmah smo u nedjelju izvršili trijažu uposlenika. Također, Zavod je naredio da se uradi kompletna dezinfekcija objekta i dogovorili smo da svi radnici idu u samoizolaciju od dvije sedmice. Objekat se neće zatvoriti, a menadžment će, ukoliko žele nastaviti s radom, prebaciti osobe iz drugih poslovnih jedinica u pomenuti objekat, kazala je direktorica Zavoda za javno zdravstvo Zarina Mulabdić.

The post Slučaj “Robot” u Bihaću: Objekat se neće zatvoriti, radnici poslani u samoizolaciju appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba