Izgorio Centar za registaraciju vozila.

Izgorio Centar za registaraciju vozila.

 

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Svecla je naveo da je Kosovska policija odmah izašla na mjesto događaja i ubrzo će imati više informacija.
“Također, napadnut je Centar za civilnu registraciju u Zvečanu, gdje se sumnja i na eksplozivno sredstvo. Ove kriminalne radnje pokazuju najbolje šta će se dogoditi na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak ukoliko ne bi bilo prisustva specijalnih jedinica koje garantuju red i sigurnost”, napisao je Svecla.
On je istakao da je MUP Kosova sa svojim agencijama angažovan na redu, sigurnosti i vladavini prava te “garant je suverene odluke Vlade Kosova i uprkos takvim djelima nastavit će sa punim angažovanjem na primjeni odluke na cijeloj teritoriji Republike Kosovo”.
Pozvao je građane na sjeveru zemlje da poštuju zakone i da ne budu upravljani i dirigovani ili manipulisani od strane onih koji preživljavaju politički ili materijalno profitiraju, samo zahvaljujući tenzijama.
Srpski građani sa sjevera Kosova već šesti dan zaredom blokiraju puteve koji vode ka prelazima Jarinje i Brnjak u znak protesta zbog odluke Vlade Kosova o uvođenju recipročnih mjera obaveznih probnih tablica za registarske tablice iz Srbije, kao i uklanjanje KS tablica i tablica sa skraćenicama gradova na Kosovu koje izdaje Srbija, koje su ilegalne na teritoriji Kosova.