BIČEVALI GA KAIŠEM I TJERALI DA KLEČI NA PIRINČU: Majka monstruozno mučila sina (10), u zlostavljanju joj pomagao dečko

Heder Baron (33) i njen bivši dečko Кarim Leiva (37) osuđeni su u martu za zlostavljanje i ubistvo dječaka u Lankasteru u Кaliforniji. Više od deset članova porodice dalo je srceparajuće izjave tokom izricanja presude.

– Moja djeca me pitaju da li sam dobro. Naravno da im kažem da, ali nije tako… Osećam neku vrstu krivice što nisam u mogućnosti da mu pomognem kada sam mu najpotrebniji – rekao je sudu Entonijev otac, Viktor Avalos, preneo je NBC.

Baron je 20. juna 2018. nazvala Hitnu da prijavi da je Entoni povređen nakon što je pao, prema odjeljenju šerifa okruga LA. Međutim, tužioci su rekli da su sve njegove povrede nastale nedjeljama i godinama zlostavljanja od strane njegove majke i njenog dečka, piše Srbija Danas.

Prema ranijim izvještajima “Pipla”, vlasti su saznale da je Entoni tokom poslednjih pet ili šest dana svog mladog života pretrpio uznemirujuću količinu zlostavljanja, uključujući to što su mu ljuti sos sipali po licu i ustima, da su ga terali da kleči na pirinču, bičevali kaišem po tijelu, nogama, zadnjici i donjem dijelu stopala i više puta držali naopačke.

Prema podnesku tužilaštva iz 2018. godine, Leiva je takođe optužen da je podigao Entonija i udario ga o pod, a zatim ga udario nogom u stomak.

Nakon Entonijeve smrti, Кancelarija za zaštitu djece je izvršila pregled DCFS-ovog kontakta sa Entonijem i njegovom porodicom. Otkriveno je da je agencija imala 13 kontakata sa njima od februara 2013. do novembra 2016. godine.

Među onima koji su prijavili moguće zlostavljanje ili zanemarivanje bili su organi za sprovođenje zakona, rođaci, zaposleni u školi, terapeuti i drugi.

Tokom martovskog suđenja, Entonijevi brat i sestra svedočili su o navodnom zlostavljanju od strane Leive, izvjestio je Los Anđeles Tajms.

Entonijev učitelj je takođe svedočio na suđenju rekavši da je dječak bio druželjubiv i “svačiji prijatelj”.

Izvor vijesti: haber.ba