Bivši poslanik u Skupštini USK-a Rasim Pajić osuđen na kaznu zatvora

Pravosnažnom presudom bivši poslanik u Skupštini USK-a Rasim Pajić osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci zbog trgovine uticajem

Dana 15.03.2024.godine Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je presudu Općinskog suda u Cazinu od 14.11.2023.godine kojom je Rasim Pajić osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci zbog krivičnog djela Primanje dara ili drugog oblika koristi  za trgovinu uticajem iz člana 382.stav.2 Krivičnog zakona Federacije BiH.

 

Podsjećamo, optuženom se stavlja na teret da je u periodu od 18. septembra do 17. oktobra 2019. godine u Cazinu koristeći svoj uticajni položaj poslanika u Skupštini Unsko-sanskog kantona i lično poznanstvo kroz zajedničko političko djelovanje sa Admirom Hadžipašićem, odgovornom osobom PU Centar za obrazovanje odraslih VITA PLUS Cazin  posredovao u izvršenju nezakonite službene radnje izdavanja diplome sa neistinitim sadržajem te dogovarao izdavanje diplome o završenoj srednjoj stručnoj spremi- mašinska stručna škola (autolakirer) bez provođenja nastavnog procesa za M.Č. koju je M.Č. putem optuženog upotrijebio na način da je istu predao u organ uprave Grada Cazina  s ciljem dobijanja poticaja za obrtnu djelatnost.

Bihać, 29.03.2024.godine