Britanski mediji tvrde da stanje kralja Charlesa nije sjajno, planovi za njegovu sahranu se ažuriraju

Kralj se trudio ostati izvan javnosti otkako je u februaru objavio dijagnozu raka, a više izvora je za Daily Beast potvrdilo da njegova situacija i prognoze “nisu dobre”.

“Naravno da je odlučan da to pobijedi. Svi su optimisti, ali on je zaista jako loše. Više nego što govore”, rekao je izvor kojeg su opisali kao starog prijatelja kraljevske porodice.

Kralj Charles nikada nije otkrio koja vrsta karcinoma mu je dijagnosticirana, ali je priznao da to nije rak prostate.

Porodica je također bila šutljiva o njegovom stanju, ali dobro pozicionirani insajderi i politički komentatori su javno govorili o tome kako kralj “stvarno dobro reaguje” na liječenje.

Međutim, iza kulisa, pomoćnici kralja redovno pregledavaju kopije dokumenta od nekoliko stotina stranica u kojem su navedeni planovi za njegovu sahranu, nazvani “Operacija Menai Bridge”.

“Planovi se aktivno ažuriraju. To nije ništa više od onoga što biste očekivali s obzirom na to da je kralju dijagnosticiran rak”, rekao je bivši službenik za Daily Beast.

Vojni zvaničnici su za Daily Beast potvrdili da se “operacija Menai Bridge” redovno ažurira, ali su istakli da je to standardna procedura i da bi bilo “apsurdno bilo šta tražiti u pozadini toga”. prenosi klix

Izvor vijesti: haber.ba