Grad Cazin odlučio vratiti 50.000 KM ukoliko usvojena Odluka Vlade FBiH ne doživi izmjene po jasnim i korektnim kriterijima

Ne prestaju pristizati oštre reakcije na Odluku Vlade FBiH o načinu raspodjele sredstava novca općanama, gradovima i kantonima za pomoć u borbi protiv pandemije korona virusa.

Po broju stanovnika najveće poniženje je doživio Grad Cazin, koji je od Vlade FBiH dobio tek 0.72KM po glavi stanovnika, nedopustivo je da politički i nacionalni ključ bude osnovni i jedini kriterij za raspodjelu sredstava u ovakvoj situaciji.

Ovim povodim, nakon niza reakcija građana Cazina, oglasio se i gradonačelnik Grada Cazina Ogrešević, koji je kazao kako ni na jedan način nije mogao ustanoviti kriterije kojima se vodila Vlada FBiH prilikom raspodjele ovih sredstava. “Očigledan je nesrazmjer u ovoj odluci, po kojem god kriteriju gledamo, od broja stanovnika, broju oboljelih u ovoj pandemiji, razvijenosti. Nije samo Cazin nezadovoljan, ali smo doslovno poniženi ovakvom odlukom. Ukoliko ista ne doživi izmjene, po jasnim kriterijima, Cazin će se uljudno zahvaliti na sredstvima i neka daju ta sredstva onima za koje Vlada Fadila Novalića po njihovim kriterijima smatra da trebaju.”, kazao je gradonačelnik Ogrešević za portal USN.ba.

The post BURA OKO ODLUKE VLADE FBiH SE NASTAVLJA// Grad Cazin odlučio vratiti 50.000 KM ukoliko usvojena Odluka Vlade FBiH ne doživi izmjene po jasnim i korektnim kriterijima appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba