Čampara: Očito smo Dodika natjerali da se okrene svom starom partneru SDA

Delegat u Domu naroda i zastupnik u Skupštini KS Aljoša Čampara oglasio se na Facebooku povodom govora predsjednika RS Milorada Dodika u NSRS i ucjena upućenih predstavnicima Bošnjaka,piše Avaz.

Kako je rekao, predstavnici NiP-a, SDP-a i Naše stranke uvijek će biti na liniji odbrane države Bosne i Hercegovine i njenih interesa.

Ne može trgovati
– To je Miloradu Dodiku bilo jasno od početka. Očito su naši napori, koji guraju Bosnu i Hercegovinu u EU, NATO i dosljednu primjenu vladavine prava u našoj zemlji, natjerali Milorada Dodika da se okrene starom i provjerenom partneru – SDA.

S nama Dodik ne može trgovati. Mi nismo ti koji će prodati državne institucije zarad nekoliko imenovanja. Nismo ti koji će podržati prijenos nadležnosti s državnih institucija na entitete i udovoljavati njegovim željama zarad učešća u vlasti. Mi smo tu da radimo u interesu građana, a ne političkih stranaka iz kojih dolazimo. Posebno ne, političke stranke kojom upravlja Milorad Dodik.

Predsjednik SNSD-a očito je postao svjestan toga, pa je ipak odlučio ponuditi partnerstvo SDA. Njegova je procjena da sa SDA može “završiti” sve ono što mi nismo dopuštali i nikada nećemo dopustiti. Neka se Dodik ne vara i ne misli kako je on za nas idealan partner u vlasti i kako tobože želimo po svaku cijenu biti u vlasti s njima. SNSD smo oduvijek doživljavali kao nužno zlo, a ne kao izbor – naveo je Čampara.

Destruktivno ponašanje
Istakao je da je destruktivnim politikama došao kraj, a tome najbolje svjedoči djelotvornost sankcija Sjedinjenih Američkih Država.

– Koja god politička opcija želi da bude slamka spasa za Milorada Dodika neka to bude. Mi nastavljamo naše djelovanje na istim principima na kojima smo formirali vlast – EU put, članstvo u NATO-u, jačanje države BiH i vladavine prava.

I mi ćemo analizirati destruktivno ponašanje Milorada Dodika i odrediti se spram takvog ponašanja. Blokadama nama ne može prijetiti jer apsolutno ništa neće dobiti time. Nema popuštanja – poručio je Čampara.

Izvor vijesti: haber.ba