Crna Gora odbila respiratore od Srbije

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović poručio je predsjedniku Srbije da se fokusira na svoju državu, a da će se Crna Gora snaći kupovinom robe na tržIštima gdje “ta roba neće biti oduzimana“.

Simović je poručio kako je zahvalan predsjedniku Srbije na brizi o Crnoj Gori.

Ipak, mislimo da je dobro da on cjelinu svoje pažnje usredsredi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije. Snaći ćemo se mi. Na sreću još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili i hranu o kojoj govori predsjednik Srbije“, kazao je Simović i dodao:

Takođe, i drugih je država u kojima je moguće s njihovim trgovinskim kućama ugovoriti kupovinu robe proizvedene u trećim zemljama, a da vam ne bude oduzeta kao što se to nama dogodilo sa respiratorima na tržištu Srbije“.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore je također kazao da je posebno zahvalan za “najavljeni dodatak od dva respiratora koja bi nam predsjednik Srbije donirao na bazi dogovora sa liderom NSD-a“.

Pretpostavljamo kao izraz brige za navodno ugroženi srpski narod u Crnoj Gori. Nema potrebe za tim. Ne kalibriramo u Crnoj Gori medicinsku opremu po nacionalnim frekvencijama. Crna Gora je odgovorna i organizovana građanska država koja je u stanju da i u najtežim okolnostima pandemije korona virusa svakom svom građaninu obezbijedi maksimalni mogući nivo zdravstvene zaštite“, istakao je Simović.

Izvor vijesti: haber.ba