Da li će kraj faraonske (Abdićevske) vladavine u Velikoj Kladuši

Osam stranaka koje su potpisale platformu “Zajedno za Veliku Kladušu” u četvrtak će održati završni sastanak nakon kojeg bi trebali u javnost izaći sa zajedničkim kandidatom za načelnika Velike Kladuše na predstojećim Lokalnim izborima u BiH, zakazanim za 6. oktobar.
Radi se o strankama SDA, Naša stranka, NiP, SDP, NES, DF, Nezavisni blok te DNZ.
Laburistička stranka Fikreta Abdića, aktuelnog načenika Velike Kladuše i osuđenika za ratne zločine, također još nije izašla sa kandidatom.

Ono što kruži u krugovima Laburističke stranke je da ce izići s par kandidata ali da će birači biti usmjereni na Elviru Abdić Jelenović.Arijan već duže vrijeme boravi u Americi kod pristalica Abdićevaca gdje se navodi razlog povodom predstavljanja milionerskog projekta za Veliku Kladušu ali i ispitivanje kako bi glasači reagovali na njegovu kandidaturu kao nekog mladog kandidata školovanog te zagovornika u sprovođenju politike koju je vodio njegov djed osuđeni ratni zločinac Fikret abdić radio devedesetih prošlog vijeka.

Prema kuloarskim pričama, moguće je da Laburisti imaju tri imena u opciji, i to jednu ili drugu Abdićevu kćer (Elviru Abdić Jelenović ili Edinu Abdić Pleho), ili čak i njegovu unuku, dok se Fikret Abdić ne bi mogao kandidovati upravo zbog presude za ratni zločin, a u skladu sa izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt.

Ono sto se moglo čuti po koluarima generalnog sekretara Laburističke stranke Amira Đogića, i predsjedavajući Kluba vijećnika ove stranke u Velikoj Kladuši.
O tome ko će biti kandidat ili eventualno kakve opcije razmatraju zasad nije ništa konkretno kazao. Ma da bi Arijan mozda bio osvjezenje za Kladuštanje ono sto bi odvojio je da je
Laburistička stranka je predala registraciju za učešće na izborima, imat ćemo prijedlog lista za načelnika Velike Kladuše i za općinska vijeća Velika Kladuša i Cazin.
Vi zakljucite ciju sve podrsku mozemo ocekivati“