Danas u FBiH stupa na snagu policijski sat: Zabrana kretanja od 18 sati do 5 ujutro narednog dana

Posljednji slučaj koronavirusa u našoj zemlji registrovan je sinoć, a radi se o osobi iz Travnika. To je 94. osoba u BiH kod koje je potvrđen koronavirus

Federalni štab civilne zaštite jučer je usvojio odluku o uvođenju policijskog sata na prostoru cijele FBiH, a odluka stupa na snagu danas. Policijski sat će trajati od 18 sati do 5 ujutro narednog dana.

Prema donesenoj odluci, iz naredbe o policijskom satu, koja je donesena s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, izuzimaju se osobe koje učestvuju u provođenju mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovanom pojavom koronavirusa. Također, iz ove odluke su izuzeti i svi oni koji rade u smjenama…

VEZANI TEKSTOVI

Jučer je istu odluku donio je Republički štab za vanredne situacije, s tim da je je policijski sat u RS-u stupio odmah sinoć. Naime, zabrana kretanja u RS-u je od 20 do 5 sati arednog jutra.

VEZANI TEKSTOVI

Posljednji slučaj koronavirusa u našoj zemlji registrovan je sinoć, a radi se o osobi iz Travnika. To je 94. osoba u BiH kod koje je potvrđen koronavirus.

Izvor vijesti: oslobodjenje.ba