Doktori u politici su bitna karika za društvo

Vrlo često u našem društvu može se čuti da je doktorima mjesto u bolnicama.Da ta konstatacija nije tacna govori nam i činjenica da je jadan od najbolji ako ne i najbolji političar s ovi prostora bio baš doktor to je nas Heroj i prvi ministar vanjski poslova Bosne i Hercegovine doktor Irfan Ljubijankić.

 

Vrlo bitna karika u politici su bas doktori s njihovim prisustvom u politici mogu direktno utjecati na bolji rad i bolje uvjete kako prije svega pacijentima tako i kompletnom radnom osoblju zdravstveni ustanova.

Jedan takav kadar se pojavio na listi SDA a radi se o Doktoru Emiru Šabiću .

Tko je Emir Šabić.

Emir Šabić, rođen je 02.11.1982. u Bihaću.

Osnovno i gimnazijsko obrazovanje završio u rodnom Bihaću. Nakon toga upisuje i uspješno završava Medicinski fakultet u Sarajevu. Po završetku se zapošljava u Dom zdravlja Bihać gdje je radio na poslovima ljekara opće prakse, a kasnije u Kantonalnoj bolnici “dr Irfan Ljubijankić”. Specijalizaciju iz oblasti Opće hirurgije obavlja na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu. Po okončanju edukacije vraća se u Bihać, te do danas radi na poslovima specijaliste opće hirurgije na hirurškom odjelu Kantonalne bolnice “dr Irfan Ljubijankić”. Niz godina je bio angažovan kao vanredni predavač u Medicinskoj školi Bihać.

Ozbiljniji politički angažman je započeo kao predsjednik povjereništva AM SDA USK. Obnašao je funkciju člana Predsjedništva AM SDA BiH, a kasnije člana IO GO SDA Bihać. Aktuelni je predsjednik GO SDA Bihać.

Nasem drustvu je potrebno puno cestitih, vrijednih, sposobnih i dobronamjernih koji su vec ostvareni u svojom karijerama, neovisno o profesiji jer smo do sada imali loše iskustvo sa onim koji su u politiku ulazili isključivo radi lične koristi.

Ovaj put izaberimo kvalitet a to je sigurno doktor Emir Šabić.

 

Izvor:Uskvijesti.ba