Dragulj našeg Bišća

Aktuelni šampion Evrope u košarci, ekipa madridskog Reala je u okviru 19. kola Eurolige odigrala spektakularnu utakmicu protiv turskog Anadolu Efesa. Utakmica će ostati upamćena po čak četiri produžetka. Utakmica je trajala nevjerovatnih 60 minuta. Nakon punog sata igre ekipa našeg Džanana Musa ostvarila je pobjedu rezultatom 130:126.

Bosanskohercegovački dragulj odigrao je jednu od najboljih utakmica u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri protiv bivšeg kluba. Ponos Bišća ubacio je nevjerovatnih 40 poena. Oborio je vlastiti rekord iz novembra 2022. godine kada je na utakmici protiv Valencie postigao 28 poena.

Naš igrač se nalazi u sjajnoj formi u posljednjih nekoliko euroligaških utakmica s prosjekom od 23 poena po utakmici. Musa i društvo ponovno izlaze na parket tokom sutrašnjeg dana u okviru 17. kola ACB lige gdje će odmjeriti snage protiv Baskonie koja pruža odlične partije na svom parketu u dosadašnjem dijelu šampionata Španije. Naredni euroligaški meč Musinog Reala je 9. januara protiv minhenskog Bayerna u Njemačkoj.

Napisao: Nesimović Aldin