Državljani BiH pljačkali turiste u Splitu, ukrali oko 12 hiljada eura

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tijekom travnja, svibnja i lipnja, u centru Splita na štetu stranih državljana samostalno i zajednički počinili čak 27 krađa, izvijestili su u petak iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Kako se navodi, na području najužeg centra grada iz torbi i ruksaka oštećenih osoba krali su novčanike s novcem, te druge vrijedne predmete, prenosi n1.

Muškarac i žena su hodajući centrom grada, pretvarajući se da su turisti, koristili gužvu i nepažnju oštećenih kako bi iz torbi, a posebno ruksaka koje su oštećeni nosili na leđima, otuđili novčanike i druge dragocjenosti, kažu iz policije.

Materijalna šteta koja je ostvarena opisanim kaznenim djelima cijeni se na oko 12 tisuća eura. Kod 23-godišnjaka je pronađen i oduzet jedan dio otuđenog novca.

Nakon dovršenog istraživanja 23-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a protiv 26-godišnjakinje će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u izvješću.

Izvor vijesti: haber.ba