Emir Muslić danas preuzeo funkciju gradonačelnika Bihaća

Grad Bihać i ove godine u saradnji sa UNICEF u BiH priključio se obilježavanju Svjetskog dana djeteta. Tim povodom mladi bišćanin Emir Muslić preuzeo je funkciju prvog čovjeka Grada Bihaća na jedan dan. 

 

Ovu odgovornu funkciju „gradonačelnik Muslić“ obavio je odgovorno i savjesno ugostivši tom prilikom zajedno sa svojim pomoćnicima Arslana Omanovića – „premijera USK-a“

Svjetski dan djeteta nije samo dan za slavlje, već i način da se podigne nivo svijesti o djeci širom svijeta koja trpe nasilje, eksploataciju i diskriminaciju.

 

„Svako dijete treba posebnu zaštitu i brigu, uključujući odgovarajuću zakonsku zaštitu prije kao i poslije rođenja i uzimajući u obzir značaj, tradiciju i kulturne vrijednosti. Svako dijete treba da napreduje, uči, bude zaštićeno i dobije jednake prilike u životu“ – izjavio je ovom prilikom „gradonačelnik Muslić“.

Grad Bihać se i ove godine pridružio se obilježavanju Svjetskog dana djeteta uz zahvalu UNICEF u BiH što je izabrao Bihać i USK-a za obilježavnje izuzetno važnog dana.

 

“Bihać je pored niza epiteta i grad djece i sasvim sigurno da smo kao lokalna zajednica zainteresirani da sva prava djeteta budu zagarantovana, ne samo na papiru nego i u praksi, da djeca našeg grada imaju sretno djetinjstvo, pravo na obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu i da budu uključeni u sve društvene aktivnosti namjenjene za najmlađu populaciju” – rekao je Elmedin Mehadžić ispred Gradske uprave.