Fazlić na sastanku sa predstavnicima javnih kuhinja i CK Bihać: Ne smijemo dozvoliti da imamo u našem gradu gladnih sugrađana (FOTO)

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić razgovarao je danas sa predstavnicima javnih kuhinja Imaret i Merhamet, te Crvenog križa Bihać o načinu pomoći socijalno ugroženim osobama na području Gtrada Bihaća za vrijeme stanja nesreće prouzrokovane pandemijom koronavirusa. Istaknuta je spremnost javnih kuhinja i bihaćkog Crvenog križa da sve svoje kapacitete stave u funkciju građana Bihaća kojima je potrebna socijalna pomoć.

S tim u vezi dogovoreno je da se u narednim danima napravi plan rada sa detaljnim spiskovima osoba koji su socijalno ugrožene i starijih osoba koji se ne mogu kretati zbog naredbe o ograničenom kretanju.

“Poruka je jasna a to je da ne smijemo dozvoliti da imamo u našem gradu gladnih sugrađana i stoga smo se svi zajedno uvezali i dogovorili da zajedničkim snagama i uz podršku Grada Bihaća i brojnih volontera koji nam se javljaju, osiguramo prehrambene artikle i tople obroke za naše najugroženije sugrađane. Hvala uposlenicima javnih kuhinja i Crvenog križa na dosadašnjim aktivnostima koje za cilj imaju pomoć socijalno ugroženim građanima” – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Javna kuhinja Imaret trenutno ima 180 redovnih i 40 vanrednih korisnika, javna kuhinja Merhamet podijelila je do sada 368 prehrambenih paketa a predviđena je podjela još 200 paketa u narednim danima. Crveni križ Grada Bihaća pripremati će također oboroke za socijalno ugrožene, a Centar za socijalni rad Bihać pored do sada podijeljenih 69 prehrambenih paketa, priprema još 100 paketa za socijalno ugrožene koji se nalaze na evidenciji centra.

Grad Bihać podržao je novčano rad kuhinja Imaret i Merhamet, a podrška ovim kuhinjama i Crvenom križu Bihaća neće izostati u narednom periodu.

The post Fazlić na sastanku sa predstavnicima javnih kuhinja i CK Bihać: Ne smijemo dozvoliti da imamo u našem gradu gladnih sugrađana (FOTO) appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba