Hadzera Đug i Daris Filović su osvojili ni manje ni više nego, prvo mjesto te zlatnu medalju na International Greenwich Olympiad

Danas nam dolazi jako lijepa vijest iz Velike Britanije tačnije iz Londona, naši Hadzera Đug i Daris Filović su osvojili ni manje ni više nego, prvo mjesto te zlatnu medalju na International Greenwich Olympiad ( IGO) za kratki film koji je zasnovan na istinitoj priči, te samo potvrdili zašto je film već jednom nagrađivan .
Možemo biti samo ponosni jer Bihać i Krajina sijaju najsjajnije, bravo djeco bravo omladino.
Napominjemo da ovo nije prvi uspjeh ove djece, osvojili su još niz drugih medalja, DARIS FILOVIĆ I HADŽERA ĐUG POZVANI NA TAKMIČENJE U KINU. Kineska asocijacija za nauku i kulturu pozvala je Darisa Filovića i Hadžeru Đug, učenike “Richmond park college” iz Bihaća da sudjeluju na prestižnom takmičenju pod nazivom Chinese Adollescents Science and Techonology Innovation Contest (CASTIC) koje će biti održano krajem jula ove godine u kineskom gradu Tianjin. Ovaj poziv je uslijedio učenicima koji su dvostruki prvaci BOSEPO (Bosanskohercegovačke naučne olimpijade) olimpijade koja se održava u Bosni i Hercegovini, a dvije Grand gold medalje osvojili su u samo jednoj godini, što je prvi put u istoriji ovoga prestižnog takmičenja za srednjoškolce. Filović i Đugova su u februaru 2023. godine osvojili nagradu u oblasti inžinjeringa, a u decembru za svoj kratki igrani film. CASTIC takmičenje u inovacijama održava se 38. put u Kini, jedno je od najvećih i nasprestižnijih u svijetu, a okuplja predstavnike više od 55 zemalja sa preko 500 projekata. Ovo dvoje učenika će u Kini nastupiti i predstaviti svoj projekat besplatnog centralnog grijanja, a pratiće ih i direktor Richmond park college iz Bihaća, kao i predsjednik BOSEPO-a.

Na kraju nam ne preostaje nego čestitati im i poželjeti još mnogo uspjeha .