HOROR NA SAFARIJU, SLON UBIO TURISTKINJU! Jurio za vozilom pa ga prevrnuo, objavljen zastrašujući snimak (VIDEO)

Slon je ubio 80-godišnju američku turistkinju u nacionalnom parku Kafue u Zambiji. Još jedna ženska osoba povređena je u napadu. Sedmočlana grupa, šest turista i vodič, krenula je u subotu na safari iz kampa Lufupa.Oko 9:30 po lokalnom vremenu njihovo vozilo “neočekivano” je napala životinja. Pojavio se snimak koji prikazuje zastrašujući trenutak kada slon juri za grupom turista. Vozilo s turistima naglo se zaustavilo i u poslednjim sekundama snimka vidi se slon kako se približava. Vodič je počeo da viče: “Hej, hej, hej, hej!”

“Teren i vegetacija blokirali put”
Tokom napada čulo se kako ljudi vrište. Slon je na kraju prevrnuo vozilo. Druga turistkinja je zbog zadobijenih povreda hitno prebačena u privatnu medicinsku ustanovu, dok su ostali turisti dobili pomoć zbog lakših povreda, piše Sky News.Ovo je tragičan događaj i izražavamo najdublje saučešće porodici turistkinje koja je preminula. Takođe želimo da pružimo podršku drugim turistima i vodiču koji su uključeni u ovaj uznemirujući incident – kazao je Kejt Vinsent, izvršni direktor Vildernesa, kompanije koja organizuje safarije,piše Srbijadanas

Vinsent je objasnio kako se vozilo zaustavilo jer su “teren i vegetacija bili takvi da su vodiču blokirali put i da nije mogao dovoljno brzo da skloni vozilo”.

Izvor vijesti: haber.ba