Indijski ministar popio vodu iz svete rijeke kako bi dokazao da je čista pa završio u bolnici

Indijski političar koji je pio vodu iz zagađene ‘Svete rijeke’ kako bi dokazao da je čista navodno je primljen u bolnicu.

 

Kako piše Indenpendent, glavni ministar Punjaba Bhagwant Mann pio je iz Kali Beina, svete rječice u Sultanpur Lodhiju, dva dana prije nego što je zatražio liječničku pomoć.

 

Ranije ove sedmice primljen je u bolnicu Indraprastha Apollo u Delhiju zbog bolova u trbuhu.

 

Punjab Chief Minister openly drinks a glass of polluted water from a ‘holy river’ to prove that water is clean. Now admitted to hospital. pic.twitter.com/MH1OLwUlUw

 

— Ashok Swain (@ashoswai) July 21, 2022

 

Prema izvorima, on je još uvijek u bolnici nakon što je primljen u utorak. Rečeno je da je podvrgnut medicinskim pretragama.

 

On je u utorak navečer helikopterom prebačen iz svoje službene rezidencije u Chandigarhu.

 

Kali Bein je od velike važnosti za sikhsku religiju. Smatra se da je Nanak Dev, prvi Nanak, tamo pronašao prosvjetljenje.

 

Incident se dogodio na 22. godišnjicu operacije osmišljene za čišćenje rječice pokrenute 2000. godine, a Mann je pio iz Kali Beina kako bi dokazao njezin uspjeh.

 

Prije nekoliko desetljeća, otpadne vode i industrijski otpad otvoreno su otjecali u Kali Bein dok je korov rastao na obalama. Iako je rijeka mnogo čišća nego što je bila, piti je nikako nije preporučljivo.