Irfan Durić objavio prepisku sa (bošnjačkim) članovima Izvršnog odbora NSBiH

Kao dokaz šaljem vam moju komunikaciju sa (bošnjačkim) članovima Izvršnog odbora NSBiH

Nakon što je član Izvršnog odbora i Komiteta za hitnost NSBiH Fuad Čolpa izjavio da su svi pripadnici Izvršnog odbora NSBiH iz bošnjačkog korpusa, navodno, već ranije bili saglasni da se poziv prihvati odigravanje prijateljske utakmice Rusija – BiH, kontaktirali smo potpredsjednika NSBiH Irfana Durića, koji je jedini glasao protiv utakmice u Sankt Petersburgu.

– Ne znam zašto je to izjavio Čolpa, rekao je Durić.

– Bio sam u kontaktu sa svim (bošnjačkim – op.a.) članovima Izvršnog odbora i tražio, te dobio podršku da budem protiv, kao i da konačnu odluku donesemo na Izvršnom odboru. Kao dokaz šaljem vam moju komunikaciju sa (bošnjačkim) članovima Izvršnog odbora NSBiH

Podsjetimo, Čolpa je izjavio:

– Obavio sam razgovor sa Irfanom Durićem. U tom razgovoru mi je on rekao: “Svi su Bošnjaci za, članovi Izvršnog odbora. Oni daju svoju saglasnost, a moj je prijedlog da to ide na IO”. Rekao sam mu: Zašto ti Irfane sada zoveš mene, a kada su neka vitalna pitanja i odluke IO u pitanju, onda nikada nisi nazvao, niti pitao. Ovo je prvi put da me zoveš. Ako su svi Bošnjaci za, a i on je bio za to da se odigra utakmica sa Rusijom, onda na indirektan način daje meni pravo i mogućnost da dam saglasnost da se utakmica odigra, tvrdi Čolpa.

Utakmica između Rusije i Bosne i Hercegovine trebala bi biti odigrana 19. novembra u Sankt Petersburgu.