JATO KOKOŠAKA TERORIŠE CIJELO SELO: “One su van svake kontrole, ŽIVOT NAM JE POSTAO PAKAO!”

Oko 100 “divljih“ kokošaka dovodi stanovnike jednog sela u Norfolku u Engleskoj u očaj. Oni tvrde da im ptice uništavaju bašte i sprečavaju ih da spavaju, piše srbija danas.

Kako kažu stanovnici sela Snetišam, životi su im se pretvorili u pakao kada su “divlje“ kokoške došle iz obližnje šume, piše “Gardijan“. Nejasno je ko je vlasnik zemlje na kojoj žive kokoške, ali seljani veruju da se njihov broj u poslednje vreme povećava.

Požalili su se i na priliv ljudi koji putuju da vide ptice i ostavljaju hranu za njih, što privlači pacove. Meštani su problem izneli pred njihov lokalni parohijski savet, koji sada preti da će kokoške potpuno da ukloni.

-One su prava napast. Ako ti dođu u baštu, sve iskopaju. Ne radi se samo o hrani za kokoške, već o svakom komadu detritusa (rastresiti sloj zemlje, prim.) koji mogu da pronađu i koji donosi pacove. Pacovi su ovde prilično veliki i pakleno se razmnožavaju – rekao je Rod Mekenzi, lokalni odbornik.

Ben King (48), koji živi u ulici u kojoj se ove kokoške gnezde, rekao je da je morao da nosi čepiće za uši da bi mogao da spava jer je njihovo kokodakanje i kukurikanje bilo nesnosno.

– Sada su van kontrole. Da neko dođe i skloni ih odavde, častio bih ga pivom, rekao je on.

Nekim meštanima sela, kokoške ipak odgovaraju jer njihovo prisustvo, kako kažu, daje selu ruralni šarm.

-Ja s njima nemam nikakvih problema. Pre nego što smo se preselili, nismo znali da kokoške ustaju u četiri ujutru, ali to ovom mestu daje karakter – rekao je Grem Mekkvid (43), koji se u selo doselio iz Kembridža.

– Dve od njih su u mojoj bašti još otkako su bile pilići i uopšte mi ne smetaju – dodao je on.

Pitanje u vezi s “neposlušnim“ jatom kokošaka pokrenuto je na poslednjem sastanku parohijskog saveta.

U zapisniku je zabeleženo: “Primećeno je da građani bacaju razne vrste hrane za kokoške. Ovo prouzrokuje problem s glodarima koji su potencijalno opasni po zdravlje.“

Izvor vijesti: haber.ba