Konaković: Ja sam maloljetni borac ARBiH, imam četiri godine i 26 dana rovova i bitaka, to rijetko spominjem

Delegacija Naroda i Pravde boravila je u cjelodnevnoj posjeti Travniku i Novom Travniku. Obilasci mjesnih zajednica, razgovori sa građanima i predizborni skupovi u Han Biloj kod Travnika i u Novom Travniku bili su odlična prilika da rukovodstvo stranke predvođeno predsjednikom Elmedinom Konakovićem prezentira građanima politike Naroda i Pravde, saopćeno je iz ove stranke. 

 

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković sa drugim članovima rukovodstva stranke obišao je više mjesnih zajednica na području Travnika. U direktnom razgovoru sa građanima, Konaković je prezentirao konkretne politike Naroda i Pravde koje za cilj imaju poboljšanje statusa mladih, kvalitetniji zdravstveni i obrazovni sistem, besplatne udžbenike, subvencije i stipendije, rješavanje pitanja zapošljavanja članova šehidskih porodica…

Na skupu u Han Biloj kod Travnika prisutnima su se obratili Samir Čurić, kandidat za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, Mustafa Fazlić, predsjednik Izvršnog odbora NiP Općine Travnik i kandidat za Parlament FBiH, Ajla Fuško, kandidatkinja za Skupštinu SBK, Haris Kaniža, nosilac liste za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, Denis Zvizdić, nosilac jedne od lista NiP-a za Parlament BiH te predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković naveo je konkretno koje su to promjene napravljene tamo gdje je Narod i Pravda dio vlasti.

 

– Mi imamo neke koji su 30 godina bili vlast i sad govore o planovima šta će uraditi. Ne možete nakon 30 godina vladavine govoriti da ćete nešto uraditi, morate prvo reći šta ste vi od onoga što ste obećali uradili u prethodnom periodu. Ponosan sam što kao predsjednik mogu otići među ljude i reći ovo je ono što smo uradili jer ste nam dali povjerenje, ovo su konkretne stvari – kazao je Konaković.

Predsjednik Naroda i Pravde se također osvrnuo na različite napade na Narod i Pravdu poručivši da se laži moraju razbiti istinom.

 

Ja sam maloljetni borac ARBiH, imam četiri godine i 26 dana rovova i bitaka, to rijetko spominjem jer se ja nisam borio da govorim o tome, borio sam se jer sam morao, jer sam htio, jer je cijela mahala to uradila, jer mi je agresor došao 200 metara od kuće i onda oni kažu – laže on. Slušali ste našeg viteza Mustafu Fazlića, naš Kemo Ademović je dobitnik i zlatnog ljiljana i zlatne policijske značke, Halil Bajramović iz USK je zlatni ljiljan, Goran Akšamija je zlatni ljiljan, Ibrahim Dervišević je zlatni ljiljan, Samir Petrović, heroj sa Žuča, je sa nama, Ahmet Sejdić, proslavljeni heroj Goražda i Višegrada je sa nama… To su istine o nama, o njima moramo govoriti jer ne smijemo dozvoliti da njihove laži zažive. Jer vidim ja nane i dede po džamijama, kojima dođe tamo Alijin sin i kaže im “znate ovi ljudi nisu dobri, poslao ih je Beograd”, to kod nana i deda ostavi traga zato što oni, kao i mi poštuju, vole i cijene predsjednika Aliju Izetbegovića. To kako oni danas rade i kako su radili kad je Alija bio živ se ne mogu porediti i zato je kod njih nervoza i frka – kazao je Konaković, saopćeno je iz NiP-a.