Konaković odgovorio Ružniću: Meni ovo liči na pripremu da NES ide u koaliciju sa SDA

Znam ja dobro kakvi su Krajišnici, dobro bi bilo da se rukovodstvo NES-a tako počne ponašati, hrabro i odgovorno, rekao je Konaković

 

Predsjednik Regionalnog odbora NES-a Mustafa Ružnić kazao je danas da Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i Edin Forto, predsjednik Naše stranke pokušavaju disciplinirati NES i stavljaju cijeli u USK u okvire provincije.

 

Kako je za portal “Avaza” istakao predsjednik NiP-a i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, ovo “nije prvi put da ljudi iz NES-a šalju neke zapaljive poruke umjesto da nešto konkretno napokon urade”.

 

– Čekamo danima da pozovu na dogovor, da ponude program kao stranka sa najviše mandata unutar potencijalne koalicije.

 

Umjesto konkretnih sastanaka stalno neke poluprijeteće poruke. Narod i pravda ne razgovara sa SDA, organi stranke tu opciju nisu razmatrali uopšte. Više mi liči na pripremu da NES ide u koaliciju sa SDA pa treba priprema terena, treba optužiti nekog drugog.

 

Znam ja dobro kakvi su Krajišnici, dobro bi bilo da se rukovodstvo NES-a tako počne ponašati, hrabro i odgovorno. Ovo što rade ne liči na Krajišnike – rekao je Konaković..