Kordić: Nikome neće donijeti dobro kada se jedan huliganski napad naziva herojskim činom, a drugi napadom na povratnike

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić prokomentarisao je mostarski derbi u kojem je Zrinjski savladao Velež rezultatom 1:0. On je kazao da igrači s terena trebaju biti primjer.

– Čestitam ekipama na poštenom nadmetanju i fer igri. Pokazali ste kako se bori za svoj dres i na kraju utakmice boljem stisne ruka. Zrinjski je jučer pobijedio pa njima posebne čestitke. Doista dečki nam svima trebaju biti primjer, treba se pošteno takmičiti na svakom terenu, odigrati najbolje što znaš i pošteno priznati kada je neko bolji. Žalosno je kada pojedinci, nažalost i mi iz svijeta politike, koje su naši sugrađani birali da budu odgovorni i primjer ponašanja radimo protivno svim njihovim očekivanjima. Apelujem na sve da razmišljaju o svakoj izgovorenoj riječi, ponašanju i slanju poruka u javni prostor.

Nikada i nikome neće donijeti ništa dobro kada se jedan huliganski napad naziva herojskim činom, a drugi napadom na povratnike. Svi mi imamo odgovornost za ovu djecu i suživot. Budimo svi odgovorniji i pošteniji. Jučerašnji incident izazvalo je neodgovorno ponašanje jednoga od uposlenika zaštitarske službe i na sreću sve se brzo smirilo. Očekujemo sankcioniranje takvih pojedinaca. Neka nam sport bude primjer kako se poštenim radom i odricanjem ostvaruju veliki rezultati i grade vrijednosti – naveo je Kordić. prneosi Avaz

Izvor vijesti: haber.ba