Lactalis BH u akciji „Mislimo na heroje u bijelom“: Danas uručena donacija Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću

U okviru akcije „Mislimo na heroje u bijelom“, koju je protekle sedmice pokrenula kompanija Lactalis BH, danas je ljekarima i medicinskom osoblju Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću, uručena donacija mliječnih proizvoda za jačanje imuniteta, Dukat b-Aktiv.

Akcija se sprovodi širom zemlje, u kliničkim i bolničkim centrima Sarajeva, Mostara, Banje Luke, Bihaća, Tuzle i Zenice, kao vid podrške ljekarima i medicinskom osoblju, koji su sada pred velikim izazovima u brobi protiv virusa COVID-19.

„U vremenu kada je cijeli svijet pred izazovom borbe protiv pandemije korona virusa (COVID -19), gdje je poštovanje zaštitnih mjera koje preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ključno u prevenciji, solidarnost nam pomaže da ojačamo kolektivnu vjeru u pozitivan ishod. Ljekarima i medicinskom osoblju, koji su prvi na licu odbrane, na ovaj način želimo uputiti našu podršku“, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marekting sektora komapanije Lactalis BH.

U toku ove i protekle sedmice akcija „Mislimo na heroje u bijelom“ realizirana je još u: Univerzitetskom kliničkom centru RS-a u Banjoj Luci, Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, Kantonalnoj bolnici Dr. Safet Mujuć u Mostaru, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, te u JU Kantonalna bolnica Zenica.

The post Lactalis BH u akciji „Mislimo na heroje u bijelom“: Danas uručena donacija Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba