Ljubav iz interesa nema buducnost

Mnoge je iznenadila koalicija SDA i NES-a na podrucju USK-a ali tu je jednu od glavni uloga uradio HDZ 1990. ali o tome cemo drugi put.. Sad cemo malo prokomentarisati nezadovoljstvo clanova ove stranke koje cine koaliciju.

 

Kada se nesto stvori iz interesa u ovom slucaju jednima ulazak u vlast, a drugima opstanak u istoj buducnost nije bas bajna ali ni sigurna.

Najveci kriticar premijera Mustafe Ruznica su bili clanovi SDA, a u tom kritikovanju je najglasniji bio trenutni presedavajuci Kantonalne skupstine Jasmin Music, dok je najveci kriticar opozicije bio bas sadasnji premijer Mustafa Ruznic.

Ali kad su interesi u pitanju preko noci se sve zaboravi.Njihov je odgovor uvijek: “narod ispred svega”. Vi sami zakljucite jel narod ili licni interesi SDA i NES-a.

U samom startu pola zastupnuka SDA je bilo protiv toga ali su pristali da i imenuju neke ministre koje oni predloze da ih malo smire. Dok je u NES iskazalo nezadovoljstvo par zastupnikajer nisu dobili jedno vrlo bitno direktorsko mjesto ali na vecem nivou jer su bili sigurni da ce biti vecina na nivou Federacije. Tu ce se pojaviti”HDZ 1990 ali o tome kao sto rekoh, drugi put”.

Nakon sad uskoro 100 dana vlade koja nije uglavnom nista uradila opasno se uzdrmalo u vecini toliko da novu vecinu mozemo ocekivati i bez SDA i bez NES-a.

B3-nezadovoljni četvero iz SDA i dvoje iz NESa za sada i sadasnji SDP i DF koji je okusio vlast i trenutno će se nasloniti tamo gdje je bolje sa ovom izborom moze da se napravi komforna vecina i bez zeleni i bez maslinasto zeleni..Sa ovim potezom jasno je da ce u SDA biti jos razdjeljenja, a NES će se vratiti na lokalni nivo vladanja, a to je Grad Cazin.

Nastaviće se.