MAJKA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ ODNIJELA TAJNU U GROB? Nakon hapšenja sinova bila sama u kući

Svetlana Dragijević preminula iznenada dok je pila kafu u kući svojih komšija u selu Zlot, a sahranit će je rođaci pored sina Dalibora, piše espreso.

Sahranu Svetlane Dragijević iz borskog sela Zlot, majke D. D. (50) osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2), organizovat će rođaci pošto su joj sin i muž u zatvoru, dok joj je drugi sin (40) umro prije 40 dana. Svetlana će biti sahranjena danas u 13.30 sati i počivaće na seoskom groblju u Zlotu pored sina.

Podsjetimo, Svetlana je preminula prekjuče u kući svojih komšija. Kako su njene komšije ispričale, svratila je kod njih na kafu i u jednom trenutku se požalila da joj nije dobro.

Zdravstveni problemi

– Samo je rekla: “Dajte mi malo vode, nije mi dobro”, a onda se srušila. Pozvali smo Hitnu pomoć, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt. Svi smo se potresli, ne možemo da verujemo da se to dogodilo i baš u našoj kući – rekle su uznemirene komšije Dragijevića.

Kako su dodali za medije, oni sa Dragijevićima nisu razgovarali 40 godina, ali su prije izvjesnog vremena izgladili odnose.

– Šta su muškarci iz te kuće napravili i šta je istina, mi ne znamo. U svakom slučaju je strašno sve što se dogodilo – kaže komšinica.

Podsjetimo, porodica Dragijević našla se u centru pažnje kada je policija 4. aprila uhapsila D. D. zbog sumnje da je, zajedno sa S. J., ubio Danku Ilić, pa tijelo bacio najprije na deponiju na Starobanjskom putu, a onda ga premjestio na zasad nepoznatu lokaciju.

Dan posle D.D., policija je uhapsila i njegovog oca Radoslava (73) i brata Dalibora (40), obojicu zbog sumnje da su mu pomagali da 28. aprila, dva dana posle Dankinog ubistva, premeste telo na nepoznatu lokaciju. Dalibor je nekoliko sati posle privođenja umro u policijskoj stanici u Boru, a Više javno tužilaštvo u Nišu utvrđuje da li je njegova smrt bila nasilna.

– Nakon hapšenja sinova i muža, Svetlana je ostala sama u kući u Zlotu, pa će njenu sahranu organizovati rođak iz susednog sela. Ne možemo da verujemo da je preminulo 40 dana od smrti sina – kažu meštani Zlota i dodaju da je Svetlana bila narušenog zdravlja, da je imala visok pritisak i druge zdravstvene probleme.

Kako dodaju, ona je do posljednjeg dana govorila da njeni sinovi i muž nemaju veze sa ubistvom djevojčice.

– Pitamo se da li je znala nešto o tom slučaju i da li ju je to možda tištilo. Nikome od komšija nije ništa htjela da kaže, ako je i znala nešto, ako su joj rekli sinovi ili suprug, ona je tu tajnu sada odnela u grob – kaže komšija:

Branila sinove

– Bili su uvijek svi čudni u toj porodici… Ne možemo da tvrdimo da li je nešto znala, ali ako je živjela s tim, tako sama, ko zna… Sinove je uvijek branila, kao i muža, govorila nam je da vjeruje u njihovu nevinost uprkos priznanju njenog sina D.D.

Svetlana je poslije hapšenja muških članova porodice za Kurir govorila da se osjeća loše.

– Bespomoćna sam i bolesna. Život mi je skroz upropašćen. Jednog sam sina sahranila, drugi je u zatvoru, Rade zatvoren. Ja ni do doktora ne mogu da odem sama. Snalazim se kako znam i umijem – pričala je Svetlana.

Mužu dozvoljeno da prisustvuje sahrani

Sudija za prethodni postupak iz Višeg suda u Zaječaru dopustila je Radoslavu Dragijeviću da u pratnji policije sahrani suprugu Svetlanu, dok će o zahtevu D.D. (50), koji se sumnjiči da je ubio dvogodišnju Danku, odluka biti doneta naknadno. Radoslav Dragijević je osumnjičen za pomaganje sinu Dejanu u prikrivanju zločina.

– Radoslav i D.D. nisu prisustvovali Daliborovoj sahrani, a budući da je sada Radoslavu omogućeno da dođe na posljednji ispraćaj Svetlani, njega će iz pritvorske jedinice dovesti zatvorski čuvari, biće strogo kontrolisan i sve vrijeme sa lisicama na rukama – objasnio je izvor Kurira.

Izvor vijesti: haber.ba